Tortilla wrap s vaječno-čočkovou pastou, rýží a zeleninou

Wrap patří mezi vděčná a oblíbená jídla pro mnoho příležitostí. Rychlá večeře, jídlo do krabičky někam s sebou na výlet nebo oběd do kanceláře. Výhodou tortilly je dostatek prostoru pro výživné ingredience a spoustu zeleniny.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tortilla je vláčná a vždy drží lépe pohromadě, když si do ní vymyslíte nějaké husté “mazadlo”. Mohou to být různé zeleninové či sýrové pasty, ale také vaječné, tuňákové či luštěninové pomazánky. Já jsem nyní zvolila kombinaci vařeného vejce a rozmixované červené čočky. Skvělá volba!

Potřebujete

  • Tortilly ( různé druhy, celozrnné, pšeničné, kukuřičné)
  • Vejce vařené na tvrdo
  • Uvařenou červenou čočku ( případně jinou luštěninu)
  • Baby špenát
  • Proužky červené papriky
  • Na dochucení sůl, bylinky, kurkuma, může být i křenová pasta

Postup

  1. Červenou čočku uvařím do měkka, vejce na tvrdo. Čočku rozmixuji na pastu s olivovým olejem a přidám na drobno pokrájené či nastrouhané vejce.
  2. Tortillu potřu směsí a doprostřed dám další ingredience. Dám třeba pruh vařené rýže, proužky červené papriky a vrstvu čerstvého baby špenátu.
  3. Tortillu zespoda přehnu, aby vznikla kapsa a stočím. Okraj ještě něčím máznu, aby držela stočená pohromadě. Pak je možné spodek tortilly ještě zabalit do alobalu a nebo ji propíchnout kouskem špejle, aby se nerozjela.

Tortillu vždy připravuji také s ohledem na to, zda ji budu okamžitě jíst, nebo mám v plánu brát ji s sebou do krabičky. Tortilla do krabičky nesmí obsahovat ingredience, které pouští vodu …

Zabalit správně tortillu se nemusí povést na poprvé, stačí párkrát zkusit a hned bude jasné, čeho ubrat a čeho přidat 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky