Rychle / jednoduše / zdravě

Tortilla wrap s vaječno-čočkovou pastou, rýží a zeleninou

Wrap patří mezi vděčná a oblíbená jídla pro mnoho příležitostí. Rychlá večeře, jídlo do krabičky někam s sebou na výlet nebo oběd do kanceláře. Výhodou tortilly je dostatek prostoru pro výživné ingredience a spoustu zeleniny.
Čím naplnit tortillu

Tortilla je vláčná a vždy drží lépe pohromadě, když si do ní vymyslíte nějaké husté "mazadlo". Mohou to být různé zeleninové či sýrové pasty, ale také vaječné, tuňákové či luštěninové pomazánky. Já jsem nyní zvolila kombinaci vařeného vejce a rozmixované červené čočky. Skvělá volba!

Potřebujete

  • Tortilly ( různé druhy, celozrnné, pšeničné, kukuřičné)
  • Vejce vařené na tvrdo
  • Uvařenou červenou čočku ( případně jinou luštěninu)
  • Baby špenát
  • Proužky červené papriky
  • Na dochucení sůl, bylinky, kurkuma, může být i křenová pasta

Postup

  1. Červenou čočku uvařím do měkka, vejce na tvrdo. Čočku rozmixuji na pastu s olivovým olejem a přidám na drobno pokrájené či nastrouhané vejce.
  2. Tortillu potřu směsí a doprostřed dám další ingredience. Dám třeba pruh vařené rýže, proužky červené papriky a vrstvu čerstvého baby špenátu.
  3. Tortillu zespoda přehnu, aby vznikla kapsa a stočím. Okraj ještě něčím máznu, aby držela stočená pohromadě. Pak je možné spodek tortilly ještě zabalit do alobalu a nebo ji propíchnout kouskem špejle, aby se nerozjela.

Tortillu vždy připravuji také s ohledem na to, zda ji budu okamžitě jíst, nebo mám v plánu brát ji s sebou do krabičky. Tortilla do krabičky nesmí obsahovat ingredience, které pouští vodu ...

Zabalit správně tortillu se nemusí povést na poprvé, stačí párkrát zkusit a hned bude jasné, čeho ubrat a čeho přidat :)

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Co dát do tortilly
Luštěninové pasty jsou běžnou náplní do wrapů. V kombinaci s vejcem jsou dobrým zdrojem bílkovin. Dovnitř je skvělá také rýže a různé druhy zeleniny.
 
Wrap obědový
Tortillu na wrap lze koupit v různých podobách i kvalitách. Nejčastěji se prodávají pšeničné a kukuřičné. Na fotce je pšeničná celozrnná.
 
Luštěninová pasta do tortilly
Rozmixovaná uvařená červená čočka a na drobno posekané vejce na tvrdo jsou skvělým základem zdravého wrapu.
 
Jak udělat wrap
Zabalit tortillu chce trochu cviku. Základem je vždy dole vytvořit kapsu, aby při kousnutí nic nevypadávalo. Pokud chci tortillu překrojit na 2 části, ohnu jeden okraj, pak druhý okraj, zatočím a uprostřed překrojím. Spodek tortilly je možné také zabalit do alobalu a zpevnit ho tak.
 
Tortilla s vejcem a baby špenátem
Čočkovo-vajíčkové mazadlo, rýže, paprika a baby špenát. Drží pohromadě, nic se nesype, výborná chuť :)
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?