Rychle / jednoduše / zdravě

Listový salát s cizrnou, parmazánem a celozrnnými krekry

Různé druhy listů mohou doplnit sendvič, mohou být ale především dobrým a zdravým základem pro syté saláty vhodné k obědu či večeři. Zkuste je doplnit o cizrnu, parmazán a krekry. Vynikající chuť zaručena :)
Cizrna recept

Mnoho lidí se domnívá, že zelenina by se měla jíst především syrová, tepelně neupravená. V zájmu svého zdraví pak po večerech chroupu syrovou mrkev, rajčata, kedlubny, papriky a tak dále. Krátce tepelně upravená zelenina však může mít pro naši celkovou energii a zažívání příznivější účinky.

Neplatí to ale o salátech, které by tepelnou úpravou velmi rychle ztratily své benefity. Není nad to zakousnout se do svěžího křupavého salátu. Vybírat můžete z mnoha druhů. Od polníčku, přes lollorosso, hlávkový, špenát, little jam, dubový salát, rukolu, friseé a mnoha dalších.

Budete potřebovat

  • Listový salát ( dala jsem lollorosso)
  • Uvařenou cizrnu nebo hotovou naloženou cizrnu )
  • Lahůdkovou cibulku i se zelenou natí
  • Olivový olej nebo oblíbenou domácí zálivku ( třeba olivový olej, citronová šťáva, med )
  • Na jemno nastrouhaný parmazán (nebo jiný podobný sýr)
  • Krekry nebo krutony (krekry lze upéct nebo si je koupit. Já použila žitné se semínky, seženete i bezlepkové luštěninové)

Postup

  1. Vybrané listové saláty (1 nebo více druhů) omyjte, řádně okapejte a natrhejte nebo pokrájejte na menší kousky.
  2. Smíchejte s měkkou cizrnou, cibulkou, promíchejte s olivovým olejem nebo oblíbeným dresingem či zálivkou.
  3. Na závěr přidejte do salátu kousky nalámaných krekrů, promíchejte a ihned podávejte.

Šťavnatý zdravý salát, který nejen krásně vypadá, ale i zasytí a chutná :)

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Zdravá večeře
Doplnit listový salát o luštěninu je skvělý způsob, jak zajistit nejen další zdroj vlákniny, ale i bílkovin a složitých sacharidů. Jednou z osvědčených možností je cizrna.
 
Cizrna recept
Celozrnné krekry nebo krutony přidávám do salátu až před podáváním. Stihnout lehce nasáknout trochu dresingu nebo olivového oleje, zůstanou ale stále křupavé.
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?