Rychle / jednoduše / zdravě

Krémová cuketová polévka s kokosovým mlékem a domácími krutony

Mojí nejoblíbenější úpravou cukety je zároveň ta nejsnadnější. Krémová polévka, jejíž základ tvoří pečená cuketa. Doladěná o česnekové krutony je báječná.
Cuketová polévka

Potřebujete

  • 1 střední cuketu
  • Sůl, pepř, zelené bylinky dle chuti
  • Olivový olej
  • Zeleninový vývar (množství dle množství cukety a požadované hustoty)
  • Kokosové mléko (ne nápoj v krabici, ale kokosové mléko, které se používá v orientální kuchyni)
  • Na doladění domácí krutony z celozrnného chleba, loupané konopné semínko, petržel, balzamikový krém

Postup

  1. Cuketu omyju a včetně slupky nakrájím na kousky. Pokapu ji olivovým olejem, ochutím solí, pepřem, zelenými bylinkami a dám ji péct na 180 stupňů asi na 30 minut. Někdy peču v troubě, někdy v elektrickém hrnci.
  2. Pečenou cuketu už pak jen doliju vývarem a rozmixuji. Zjemním kokosovým mlékem a konzistenci případně doladím dalším vývarem.
  3. Polévku na talíři doplním o domácí krutony, které opeču na pánvi na olivovém oleji, posypu ji konopnými semínky nebo opečenými dýňovými semínky.

Rychlovka téměř bez práce a výsledek výborný :)

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Krémová zeleninová polévka
Domácí krutony ze špaldového celozrnného chleba opečené na olivovém oleji a ochucené solí a česnekem.
 
Zeleninová polévka
Chuť krémových zeleninových polévek na talíři vždy doladím rozmanitými ingrediencemi. Teď mi kromě chlebových krutonů padlo do oka konopné semínko, petržel a balzamikový krém. Výborné!
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?