Rychle / jednoduše / zdravě

Krůtí karbanátky pečené v troubě se zeleninovými špízy

Karbanátky z krůtího masa pečené v troubě spolu se zeleninovými špízy je praktický nápad, jak mít bez velkého úsilí plný plech sytého jídla.
Krůtí maso recept

Ingredience

Na karbanátky

  • 500 g mletého krůtího masa ( dá se koupit jako hotový produkt, nebo si sami namelete)
  • 2 velké cibule + olivový olej
  • 1 velké vejce
  • Sůl, pepř, případně trochu bylinek či koření dle chuti, může být stroužek česneku
  • Dle potřeby trochu suché ingredience na dohuštění ( např. domácí strouhanka, kukuřičná strouhanka, případně obilné vločky)

Na zeleninové špízy

  • Kousky brambor předem krátce opečené na pánvi
  • Kostičky různě barevných paprik
  • Cibule
  • A tak dále 🙂

Postup

  1. Na olivovém oleji orestuji do zlatova cibuli. Tu smíchám s krůtím masem, vejcem a ochutím. Nejlépe se hmota propracuje pomocí ruky, na kterou si dávám slabou gumovou rukavici. Dle typu masa a množství cibule je třeba někdy směs trochu dohustit, aby šly pohodlně tvarovat karbanátky.
  2. Zeleninové špízy se dají vytvořit na sto způsobů. Papriky, cukety a cibuli nechávám syrové, půlkolečka brambor ale krátce předpeču na pánvi.
  3. Krůtí směs nechám ideálně v lednici odležet a pak tvaruji malé karbanátky, které dávám na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Peču společně se špízy na 190 stupňů asi 40 minut.

Ke karbanátkům a pečené zelenině se výborně hodí domácí dip z hustého jogurtu.

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Karbanátky z krůtího masa
Větší množství do zlatova orestované cibule dodá karbanátkům šťavnatost a jedinečnou chuť.
 
Špízy jako příloha
Zeleninu a krátce na pánvi opečené brambory jsem napíchala na dřevěné grilovací špejle.
 
Krůtí karbanátky z trouby
Špízy dávám péct do trouby společně s karbanátky na 190 stupňů na 40 minut.
 
Jak udělat krůtí karbanátky
A všechno se to vejde na jeden plech. Velmi praktické 🙂
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?