Rychle / jednoduše / zdravě

Krůtí karbanátky pečené v troubě se zeleninovými špízy

Karbanátky z krůtího masa pečené v troubě spolu se zeleninovými špízy je praktický nápad, jak mít bez velkého úsilí plný plech sytého jídla.
Krůtí maso recept

Ingredience

Na karbanátky

  • 500 g mletého krůtího masa ( dá se koupit jako hotový produkt, nebo si sami namelete)
  • 2 velké cibule + olivový olej
  • 1 velké vejce
  • Sůl, pepř, případně trochu bylinek či koření dle chuti, může být stroužek česneku
  • Dle potřeby trochu suché ingredience na dohuštění ( např. domácí strouhanka, kukuřičná strouhanka, případně obilné vločky)

Na zeleninové špízy

  • Kousky brambor předem krátce opečené na pánvi
  • Kostičky různě barevných paprik
  • Cibule
  • A tak dále 🙂

Postup

  1. Na olivovém oleji orestuji do zlatova cibuli. Tu smíchám s krůtím masem, vejcem a ochutím. Nejlépe se hmota propracuje pomocí ruky, na kterou si dávám slabou gumovou rukavici. Dle typu masa a množství cibule je třeba někdy směs trochu dohustit, aby šly pohodlně tvarovat karbanátky.
  2. Zeleninové špízy se dají vytvořit na sto způsobů. Papriky, cukety a cibuli nechávám syrové, půlkolečka brambor ale krátce předpeču na pánvi.
  3. Krůtí směs nechám ideálně v lednici odležet a pak tvaruji malé karbanátky, které dávám na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Peču společně se špízy na 190 stupňů asi 40 minut.

Ke karbanátkům a pečené zelenině se výborně hodí domácí dip z hustého jogurtu.

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Karbanátky z krůtího masa

Větší množství do zlatova orestované cibule dodá karbanátkům šťavnatost a jedinečnou chuť.

 
Špízy jako příloha

Zeleninu a krátce na pánvi opečené brambory jsem napíchala na dřevěné grilovací špejle.

 
Krůtí karbanátky z trouby

Špízy dávám péct do trouby společně s karbanátky na 190 stupňů na 40 minut.

 
Jak udělat krůtí karbanátky

A všechno se to vejde na jeden plech. Velmi praktické 🙂

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?