Rychle / jednoduše / zdravě

Domácí knedlíčky s lahůdkovým droždím - do jakékoliv polévky

Zkuste místo nudlí polévku vylepšit těmito knedlíčky. Jejich příprava je jednoduchá, hodí se do vývaru, rajčatové polévky i zeleninových krémů.
Knedlíčky s lahůdkovým droždím

Budete potřebovat

  • 120 g mouky (doporučuji 90 g polohrubé a 30 g celozrnné)
  • 1 celé vejce
  • 1 lžíce másla (25g, nechat hodně povolit)
  • 60 ml mléka (může být rostlinné)
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • Na dochucení sůl nebo trochu sypkého bio bujónu (půl lžičky)
  • Jemně nasekanou petržel (lze vynechat)

Postup

  1. Všechny ingredience na knedlíčky smíchejte a vyrobte středně husté těstíčko. To pomocí lžičky namočené do horké vody z misky nabírejte a ponořte do vroucí vody nebo vývaru.
  2. Knedlíčky určitě musí vyplavat na povrch. Doba varu je asi 5 minut. Pokud by byly knedlíčky příliš tuhé, těsto příště malinko zřeďte a naopak.

Pokud knedlíčky dělám do vývaru, tak je vařím rovnou ve vývaru, protože už si sem jistá jejich konzistencí.

Ve všech ostatních případech knedlíčky vařte ve vroucí vodě, tu pak slijte a hotové knedlíčky vkládejte do oblíbených polévek místo běžných zavářek.

U nás doma moc oblíbené, vylepší jakoukoliv polévku. Pokud byste nechtěli tak velké, jako jsou na fotce, můžete udělat i malinké třeba pomocí sítka na halušky.

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Zdravé knedlíčky do polévky
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?