Rychle / jednoduše / zdravě

Kolik stojí dětské štěstí

Když máme děti, tak jim chceme dělat radost. S blížícími se narozeninami nebo Vánoci tedy nasloucháme jejich přání. Ta jsou mnohdy ovlivněná tím, co zrovna frčí ve školce či škole a také tím, co se zrovna objevuje v televizní reklamě. Velký růžový jednorožec s třpytivýma očima, plyšový pták ve vajíčku za 2 a půl tisíce, pejsek na baterky, který umí dělat hovínka, sada na holení pro malé chlapce nebo rovnou dětské Ferrari, aby bylo v ulici hned jasno, kdo na to má a kdo ne :)

Často se tedy vydáme z peněz za věci, které možná skončí za chvíli vybité nebo zapomenuté někde v rohu.

Nechci říct, že všechny nákladnější a moderní hračky jsou špatné. Různé interaktivní stolečky pro malé mrňousy, které jim dávají zábavné podněty, mohou být užitečné. Nebo prostě a jednoduše jednou za čas splnit velké přání, ať si o něm myslíme cokoliv.

Hlavní myšlenkou tohoto textu je ale to, že radost z něčeho rozhodně nemusí být přímo úměrná vynaložené finanční částce.

Na fotce je moje dcera, která si šla sama do železářství koupit něco, co si moc přála. Provaz, který bude vhodný na vázání uzlů. Dala jsem jí tedy 100 Kč, ať si to vyřídí. Prodavači vysvětlila, na co provaz potřebuje, že by měl být dlouhý jako když roztáhne ruce a o něco tlustší než švihadlo.

Od té doby máme provaz doma a je to momentálně jedna z nejoblíbenějších “hraček”, díky které pořád něco vymýšlí. Zkouší různé druhy uzlů a učí to své kamarády. Třeba jí to jednou bude opravdu k něčemu, až vyrazí do světa :)

Mimochodem, stál 9 korun ...

Jak to vidíte vy? Chcete k článku něco dodat? Můžete napsat komentář.
Jitka
U našeho syna je to podobný ...drahých hraček máme plno...ale nejvíc ho baví si lepit paskou, kterou používají elektrikáři (a je i snazsi ji potom odstranit, když ji nalepí kam nemá), taky si dlouho přál obyčejný zámek a prodluzovacku...ví že ji nesmí zapnout a naučila jsem ho, že si ji jako zapne když ji zastrčí pod polštář nebo do sedačky.. a s tím si hraje pořád...
Ikynka
Jako skauti máme uzlovaček doma několik, takže těžko říct, jak moc velkou radost dceři dělají. Nicméně musím říct, že uzlování ji opravdu baví. Kupovali jsme ledacos - sadu na výrobu mýdel, sadu na háčkování, na kérky, korálkování, ale nejlepší dárek, který jí můžu přinést, je nějaký sešítek a fixy, nebo gelovky. Zrovna teď ujíždí na suchých listech. Už máme doma hromadu polepených papírů s dokreslenými baletkami atd. Včera si sedla pod náš javor a vyvedla takový landart, že jsem fakt zírala :-) Mimohodem, Vaše dcera má za ten osmičkový uzel u mě výbornou!
Lucie
Náš syn miluje kabely, takze nejvetsi radost bude mit z dalsiho noveho kabelu, ktery si nekam pripoji a udela si treba z krabice od bot nejaky přístroj.
Nikka
Náš 5lety syn je z tech deti co chce mít vše. Vše samozřejmě nekoupime, ale ma hracek plny pokoj. Jsem ale strašně rada, ze si dokaze pohrat i s málem. Třeba s klackem z venku, kaminkama, lepici paskou, provázkem, krabicema (z těch vyrabime třeba tunely pro masinky ). Ted jsme zrovna v pepcu koupily balíček drivek (jako od nanuku) za 25kc, stavěli jsme si z toho jako by to byla nějaká stavebnice, vymysleli různé obrázce a malý mel radost, ze z toho udělal krásný panelák :)
 Chcete k článku něco dodat? Chcete se na něco zeptat?