Rychle / jednoduše / zdravě

Špenátové tofu karbanátky - křupavé na povrchu, šťavnaté uvnitř

Jednoduchý recept na karbanátky bez masa, které jsou šťavnaté uvnitř a křupavé na povrchu. Výborný způsob, jak snadno do jídelníčku zapojit tofu a listový špenát.
Karbanátky z tofu bez masa recept

Měla jsem chuť vyrobit si k obědu karbanátky bez masa, jejichž základ by tvořilo tofu. Zároveň jsem je ale chtěla odlehčit dávkou zeleniny. Volba padla na čerstvý listový špenát.

Karbanátky jsou snadné na přípravu a extra rychle hotové. Skvělé jsou teplé jako hlavní jídlo, ale i studené do krabičky někam s sebou.🙂

 Ingredience na 5 karbanátků

  • 1 balení tofu (180 g, použila jsem bio tofu natural bez příchuti)
  • 250 g čerstvých listů špenátu (měla jsem baby špenát)
  • 1 střední vejce
  • asi 30 g křupavé kukuřičné strouhanky (nebo jiné "suché" alternativy na zahuštění hmoty)
  • Na dochucení sůl, pepř, může být sušený česnek nebo troška kvalitního sypkého bujónu či bylinková směs na dochucování
  • Olej nebo přepuštěné máslo Ghí na opečení

 Postup

  1. Špenátové listy nechám krátce pár minut zavadnout na pánvi, aby se z nich odpařila voda. Případnou tekutinu lžící lehce vymačkám.
  2. Tofu nastrouhám na jemno.
  3. Špenát jednoduše nožem posekám na kousky, přidám tofu, vejce, ochutím solí, pepřem, bylinkami či jiným kvalitním sypkým dochucovadlem a zpracuji v hmotu.
  4. Rukama tvořím karbanátky a opékám je z obou stran na oleji do zlatova. Hotovo!

☝️Chcete bezmasé karbanátky, ale pečené v troubě? Vyzkoušejte tyto celerové karbanátky se sýrem.

Ať se vám karbanátky povedou!🙂

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.


Tofu karbanátky recept
Základ tvoří tofu natural, krátce podušené špenátové listy a vejce. Jednoduché!
 
Jak udělat tofu karbanátky
Hmotu na karbanátky jsem zpevnila kukuřičnou strouhankou. Stačí málo. Místo kukuřičné strouhanky lze použít jinou "suchou" alternativu dle vašeho stylu.🙂
 
Karbanátky vegetariánské
Karbanátky by šly jistě upéct i v troubě, teď jsem je ale opekla klasicky na pánvi na trošce oleje. Jsou pak perfektně křupavé.
 
Špenátové karbanátky bez masa
 
Tofu natural recept
A teď co k nim. Skvělé jsou samotné nebo s nějakým domácím jogurtovým dipem a zeleninovým salátem nebo s bramborovo-batátovou kaší.🙂
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?