Rychle / jednoduše / zdravě

Tuňáková pomazánka s mrkví a ovesnými vločkami

K výrobě této tuňákové pomazánky nebudete potřebovat ani vejce, ani tofu, ani majonézu, ani žádný krémový sýr. Přesto bude hutná, krémová a plná chuti. 🙂
Tuňák ve vlastní šťávě recept

Tuňáka ve vlastní šťáve lze "vytunit" tak, aby z něj vznikla zdravá pomazánka. Mrkev pomazánku odlehčí a obohatí o vlákninu, vločky se zase postarají o tu správnou "natíratelnou" hustotu.

Ingredience na 2 porce

  • Tuňák ve vlastní šťávě (menší balení, prodává se i ve skle)
  • 1 na jemno nastrouhaná mrkev
  • 2 až 3 lžíce jemných ovesných vloček (podle "vlhkosti" tuňáka a mrkve)
  • 1 lžíce oleje lisovaného za studena (druhy lze střídat)
  • Na dochucení hořčice, sůl, pepř

Postup

  1. Tuňáka včetně šťávy rozmačkám vidličkou a přidám na jemno nastrouhanou mrkev, ovesné vločky a trochu oleje lisovaného za studena.
  2. Nechám chvíli odstát, aby se vločky nasákly, promíchám a ochutím. Dětem dělám pomazánku jemnější bez hořčice, dospěláckou verzi ochutím lžičkou pikantní hořčice a opepřím.
  3. Na závěr pomazánku promixuji do hladka, protože se lépe natírá a chutě se krásně propojí.

Na fotce je pomazánka namazaná na domácím toustovém chlebu. 👍

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Meggi
Vyzkoušela jsem tuto pomazánku a je vážně výborná. Měla jsem radost, že chutnala i dětem. Děkuji za recept a vubec za celé stránky. Jste mi častou inspirací.
Steph
zkusila jsem bez vloček a hořčice, zato s bílým jogurtem a cibulí a také vynikající, kdo by to byl řekl, že tuňák a mrkev bude tak vynikající kombinace :)
Fore
Inshigts like this liven things up around here.
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?