Rychle / jednoduše / zdravě

Rychlé špagety s tuňákem, rajčaty a olivami

Tuňák, rajčata, černé olivy, bazalka, oregano - všechno to jde výborně dohromady a během chvíle máte na stole výbornou omáčku na špagety.
Zdravý recept špagety

Další z jídel, která lze vykouzlit do 15 minut. Zatímco se špagety vaří, cibulka už se restuje na pánvi, mezitím nakrájet pár rajčat, otevřít tuňáka a olivy. Fakt rychlovka a jak dobrá :-)

Budete potřebovat

  • Špagety nebo jiné těstoviny (celozrnné, ječné, žitné, špaldové)
  • Tuňáka v konzervě
  • Rajčata
  • Černé olivy (celé nebo nakrájené na kolečka)
  • Cibuli
  • Česnek
  • Olivový nebo řepkový olej
  • Zelené bylinky dle chuti (bazalka, oregano, petržel apod.)
  • na dochucení trochu soli a pepře

Postup

  1. Na oleji orestujte cibuli a přidejte na kousky pokrájená rajčata a opět pár minut míchejte. Pokud nechcete slupky, stačí je předem naříznut do kříže, spařit horkou vodou a oloupat.
  2. Přidejte tuňáka, dle chuti černé olivy, zelené bylinky, prolisovaný česnek a nechte pod pokličkou pár minut společně prohřát.
  3. Lehce dochuťte solí, případně pepřem a promíchejte s těstovinami.
  4. Na talíři můžete ještě posypat čerstvými bylinkami a doladit pár kapkami oblíbeného panenského oleje.

TIP

Těstovin je dnes na trhu pestré množství. Žitné, ječné, špaldové, kukuřičné, bezlepkové. Vyzkoušejte a najděte svoje oblíbené. Mně zachutnala žitná kolínka :-)

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Co s tuňákem
Zdravé špagety
 
Špagety s tuňákem a rajčaty
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?