Rychle / jednoduše / zdravě

Pomazánka z tresčích jater s vejci

Výborná a jemná pomazánka, která je skvělou kombinací extra výživných "máslových" tresčích jater a vařených vajec. Připravená raz dva, perfektní na žitném pečivu.
Pomazánka s tresčími játry

Vajíčková pomazánka se dá vymyslet na tisíc způsobů. Zde na webu už je třeba:

Teď jsem vařená vejce poprvé zkombinovala s tresčími játry a výsledek je perfektní. Tresčí játra jsou z nutričního hlediska pozoruhodná, především pro vysoký obsah Omega 3, vit. A a D. Vyplatí se je v rámci pestrosti zařadit do jídelníčku a pomazánka je jeden z praktických způsobů.

 Ingredience na 1 misku pomazánky

  • 1 balení tresčích jater ve vlastním oleji (115 g)
  • 2 až 3 vejce vařená na tvrdo
  • 1 menší červená cibule
  • 1 kostička čerstvého sýru typu Lučina (100 g)
  • 1 lžíce majonézy na dochucení
  • Sůl, pepř
  • Dle chuti čerstvé bylinky jako petržel, pažitka, řeřicha...

 Postup

  1. Tresčí játra slijte. Olej nevyhazujte, ale nechte si ho na použití později. Je nutričně hodnotný. Tresčí játra rozmačkejte vidličkou. Vejce nastrouhejte na jemno. Cibuli nakrájejte na drobno.

  2. V misce lžící rozmíchejte lučinu, přidejte rozmačkaná tresčí játra, nastrouhaná vejce a cibuli. Dochuťte solí, pepřem a lžící majonézy. Dle chuti přidejte čerstvé bylinky. Hotovo!

TIP č. 1

Když tuto pomazánku dělám pro slavnostní příležitost na jednohubky, dělám ji vždy o něco hutnější a přidávám do ní koření na pomazánky od Davídka. Tato směs obsahuje mimo jiné petržel, česnek, cibuli a kurkumu. Díky tomu je pomazánka chuťově výraznější a jedinečná.

 TIP č. 2

Pokud vám nevadí hrubší struktura pomazánky, skvěle se místo Lučiny či smetanového sýra hodí také sýr cottage.

☝️A když v receptu zazněla ta Lučina, kam ji ještě použít? Doporučuji tyto Těstovinky od maminky s krémovou omáčkou z Lučiny

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Co s vařenými vejci
 
Pomazánka z vařených vajec
 
Pomazánka vejce

Na žitném rohlíku a k tomu nějaká zelenina. Mňam!

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?