Rychle / jednoduše / zdravě

Rychlá cizrnová pánev

Cizrna, červená cibule, sladká rajčátka, česnek a bylinky. To je více než dobrý základ pro rychlé jídlo nabité kvalitními živinami.
Cizrna rychlý recept

Tato voňavá a barevná cizrnová pánev je výborná "jen tak", skvěle se k ní však také hodí rýže basmati nebo kousek celozrnného žitného chleba.

 Ingredience

  • Uvařená cizrna
  • Červená cibule
  • Malá rajčátka (nejlépe keříková nebo datlová)
  • Česnek
  • Olivový olej
  • Zelená petrželka nebo pažitka
  • Balsamikový krém nebo ocet
  • Na dochucení sůl, pepř

 Postup

  1. Základním předpokladem pro bleskové přichystání této cizrnové pánve je mít uvařenou cizrnu. Je možné ji koupit už hotovou, dokonce i ve skle, připravit si ji doma je ale velmi snadné a levné. Stačí cizrnu přes noc namočit a pak v jiné vodě uvařit do měkka.
  2. Červenou cibuli nakrájím na proužky, rajčátka překrojím na půl nebo na čtvrtky podle jejich velikosti. V pánvi rozehřeju olivový olej a orestuji na něm cibuli s rajčátky, po chvíli přidám i plátky česneku. Osolím a opepřím.
  3. Přidám uvařenou cizrnu, zelené bylinky, promíchám, pár minut prohřeju a stáhnu z plotny.
  4. Ochutím balsamikovým krémem, který dodá jak cizrně, tak rajčatům šmrnc a svěží zajímavou chuť. Hotovo!

☝️Pokud jste fanoušci rychlých pánví plných chutí, doporučuji vyzkoušet také tuto rychlou pánev s krevetami, zeleninou a kokosovým mlékem.🐭

Tuto cizrnovou pánev lze také připravit ve verzi s cuketou. Kombinace cizrny a zeleniny nikdy nezklame! 🙂

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Červená cibule recept

Cizrnu jsem si doma uvařila ze základní suroviny. Večer jsem ji namočila a druhý den v nové vodě uvařila do měkka.

 
Oběd vegan

Vše už je pak bleskovou záležitostí. Rajčátka nechám spolu s cibulí a česnekem krátce orestovat na olivovém oleji.

 
Zeleninová pánev s cizrnou

Jakmile jsou rajčátka s cibulí orestovaná, přidám cizrnu a nasekanou petržel nebo pažitku.

 
Balsamikový ocet

A teď přijde důležité ochucení. Balsamikový krém je nejlepší, balsamikový ocet je ovšem také variantou.

 
Jak uvařit cizrnu

A hotovo! Když je uvařená cizrna, příprava této pestré pánve je otázkou minut.👍

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?