Rychle / jednoduše / zdravě

Čočkové těstoviny s tuňákovou omáčkou a řeřichou

Rychlé a syté jídlo bohaté na bílkoviny. Čočkové těstoviny jsou v kombinaci s výraznou tuňákovou omáčkou krémové a vláčné. Jemně štiplavá řeřicha chuť skvěle dotáhne.
Tuňák v konzervě recept

 Ingredience na 2 porce

  • Čočkové těstoviny "penne" (asi 1 a půl hrnku suchých těstovin)
  • 1 cibule
  • cca 160 g nakládaného tuňáka ( tuňák steak, tuňákové filety, prodává se ve skle nebo v konzervě. Malá konzerva je 80 g)
  • 30 g balkánského sýra (nebo Feta)
  • 2 větší lžíce zakysané smetany
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř
  • Pár lžic vody, ve které se vařily těstoviny
  • Řeřicha (pěstuji si doma na okně)

 Postup

  1. Těstoviny dám vařit podle návodu a mezitím si v nepřilnavé menší pánvi připravím omáčku.
  2. Na drobno nakrájenou cibuli orestuji na olivovém oleji do zlatova. Přidám "slitého" tuňáka, promíchám, zředím pár lžícemi vody z těstovin a nechám 2 minuty pod pokličkou podusit. Ochutím solí a pepřem.
  3. Přidám rozdrobený nebo nastrouhaný sýr, nechám ho rozpustit a promíchám se zakysanou smetanou. Krátce společně prohřeji, až se všechny suroviny hezky propojí.
  4. Zlehka, ale důkladně promíchám s těstovinami a řeřichou. Hotovo!

☝️Vyzkoušejte také další verzi těstovin, a to čočkové těstoviny s pečenou zeleninou a sýrem cottage.🙂

Ať se vám těstoviny povedou!🙂

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.


Jak použít čočkové těstoviny
Těstoviny z červené čočky. Jsou přirozeně bezlepkové. Výborně chutnají s různými druhy krémových omáček.👍
 
Tuňák recept
Na závěr do tuňákové omáčky vmíchám na drobno nasekané čerstvé bylinky. V zimním období perfektně poslouží výrazná řeřicha "z parapetu".
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?