Rychle / jednoduše / zdravě

Polévky

Špenát je vynikajícím základem pro zdravou krémovou polévku. Můžete ji připravit v dietní odlehčené verzi nebo s pořádnou porcí bílkovin a zdravých tuků.
Domácí hustá smetanová polévka sladkokyselé chuti voňavá po kopru a houbách.
Výborná chuť této polévky je dána hlavní ingrediencí, a to pečeným česnekem. Chuť česneku je díky upečení jiná, jemnější. Určitě ji zkuste :)
Rychlá polévka, kde pórek hraje hlavní roli. Když se rozvoní na přepušténém másle, je ve vzduchu cítit, že se chystá něco moc dobrého.
Polévky by měly být pravidelnou, ne-li každodenní součástí zdravého jídelníčku. Nikoho ale nebaví, když nemají pořádnou chuť. A dohánět to bujónem z kostky? Jde to i jinak ...
Ten celer! Král kořenové zeleniny. Na podzim je nejjednodušší vyrábět z nej krémové polévky, které jsou ideálním rychlým obědem nebo vděčnou večeří.
Variace na krémovou zeleninovou polévku, která je všechno, jen ne chuťově nudná. A když se rozhodnete přidat ještě trochu chilli navíc a ujede vám ruka, tak to je pak teprve sranda :)
Čočková polévka je skvělý způsob, jak obohatit jídelníček o luštěniny a tím pádem o vlákninu a důležité živiny. Dá se ovšem udělat i zdravěji. Se zeleninou, bez uzeniny a bílé mouky.
Zařadit pravidelně špenát do jídelníčku se rozhodně vyplatí. Je bohatý na karotenoidy a další antioxidanty, které pomáhají chránit naše buňky. Najděte si recept, ve kterém vám sedne nejvíce. Ve formě krémové polévky nemá chybu.