Rychle / jednoduše / zdravě

Polévky

Cuketa a brambora jde rozhodně dohromady. A když je zjemníte čerstvým sýrem a vyladíte výraznou chutí kvalitní křupavé slaniny, je o lahodnou chuť postaráno.
Jeden z nejsnadnějších nejzdravějších způsobů, jak do sebe dostat dostatečnou porci zeleniny jsou krémové zeleninové polévky. Jejich příprava je rychlá, úplně snadná a jídelníček obohatíme nejen o tolik potřebnou vlákninu, ale především o antioxidanty. Jak je barevně naladit?
Když jsou nudle nuda, vyzkoušejte tyto domácí knedlíčky. Jsou jednoduché na přípravu a jejich chuť pozvedne kdejakou polévku.
Krémové polévky jsou sázkou na jistotu skrze všechna roční období. Ideální jsou ale v zimě, kdy je třeba tělu dodávat dostatek zeleniny v té správné formě. Ne vždy totiž platí, že čerstvá zelenina je tou nejlepší volbou.
Dýně hokaido v kombinaci s červenou čočkou, zjemněná čerstvým smetanovým sýrem a doladěná pomerančovou šťávou? To funguje!
Zkuste místo nudlí polévku vylepšit těmito knedlíčky. Jejich příprava je jednoduchá, hodí se do vývaru, rajčatové polévky i zeleninových krémů.
Něco mezi česnečkou a bramboračkou, opravdu hodně voňavá polévka, která zahřeje a obsahuje spoustu živin, obzvlášť, když nešetříte na bylinkách.
Variace na gulášovku z mletého masa. Pórek a mrkev polévku odlehčí, navíc se zcela obejdete bez mouky.
Přípravou boršče můžete, ale nemusíte trávit mládí v kuchyni. Zkuste ho podle tohoto jednoduchého postupu. Když budete rychle škrábat a krájet, budete brzy jíst :)