Rychle / jednoduše / zdravě

Medvědí svačina pro děti

Jeden banán se doma najde skoro vždycky. A když je navíc pěkně zralý, vykouzlíte během pár minut jednoduché těsto ideální do jakýchkoliv formiček.
Banánový moučník

Co si budeme povídat. Plátek bábovky nikdy děti nenadchne tak jako roztomilé upečené zvířátko...což zní trochu zavádějícím způsobem :) Tito méďové byli Myšičkou navrženi tak, aby přežili i nějakou tu cestu v krabičce. Dobrý taky je, že nedrobí, takže snesou nečekané přenášení po bytě a mamky hned nemusí zametat :)

Množství je na 12 malých medvídků, můžete použít i jakékoliv jiné větší formičky

Budete potřebovat

  • 1 zralý banán
  • 100 g polohrubé mouky
  • 40 g kokosového oleje (2 lžíce)
  • 50 ml mléka (může být rostlinné, nebo stačí voda)
  • 2 lžíce přírodního cukru nebo kokosového cukru
  • 1 zarovnanou lžičku prášku do pečiva BIO kvality bez fosfátů

Postup

  1. Banán rozmixujte na kaši spolu se 2 lžícemi cukru.
  2. Vmíchejte všechny ostatní ingredience.
  3. Formičky vymažte tukem a lžící rozdělte těsto. Já jsem tuto plechovou formu vymazala mašlovačkou pomocí kokosového tuku.
  4. Pečte na 180 stupňů 12 až 15 minut podle vaší trouby do zezlátnutí.

Z nutričního hlediska samotného medvídka nelze považovat za plnohodnotnou svačinu. Ideální je doplnit ho o malý bílý jogurt a hrst čerstvého ovoce podle sezóny.

P.S. A NE, vejce tam opravdu není :) U spousty receptů jsou vajíčka samozřejmě fajn, ale péct neznamená, že musíme na začátku každého receptu rozklepnout 4 vejce, které zasypeme hrnkem krystalu :)

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Zdravy moucnik
 
Domácí brumíci
 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Andrea
Dobrý den, předem děkuji za Vas a za vaše výborné recepty, ale mohu se přece jen zeptat? Jaká má být konzistence těsta na tyto zdravé brumíky- snad nevadí, že jsme si je tak trochu přejmenovali :) .Já jen, že jsem měla opravdu stejne množství co uvádíte a testo bylo opravdu hodně huste, formicky se špatně plnily, tak jen jestli mám priste přidat více mléka? Nebo je to takto v pořádku? Zatím jsou v troubě, tak jsem zvědavá, co vyklopím :) .Předem děkuji za odpověď.
Andriiis
Dobrý den, mockrát děkuji za úžasný recept. Je to velmi jednoduché a hlavně, postupovala jsem dle receptu a výsledek byl velmi povedený, chuťově i vzhledově. Oceňuji, když je v receptu napsáno vše a nic mě pak nepřekvapí, takže ještě jednou díky a doporučuji :)
Zuzana
Dobrý den, jakou konzistenci má mít kokosovy olej? Dala jsem ztuhly a zůstaly tam hrudky...ani mixer nepomohl...děkuji za radu.
Nelli
Mohla bych se zeptat, zda se dá těsto nalít i do silikonovách formiček. Předem děkuji za odpověď.
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?