Rychle / jednoduše / zdravě

Omeleta se žampiony a sýrem

Pár vajec se v lednici vždycky najde a ty mohou být skvělým základem pro kyprou a vláčnou omeletu mnoha variant. Zkuste verzi s orestovanými žampiony a výrazným sýrem.
Vaječná omeleta se žampiony recept

 Ingredience na 2 porce

  • 4 vejce
  • 1 menší cibule nebo pórek
  • Žampiony (zahradní nebo máslové)
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř

     Postup

  1. Cibuli nebo pórek nakrájím na drobno, žampiony na plátky. Cibuli orestuji na olivovém oleji, po chvíli přidám žampiony a pár minut restuji.
  2. V misce vidličkou rozmíchám vejce se lžící vody. Tento fígl jsem okoukala od šéfkuchařů, je to proto, aby vejce nevyschla. Prošlehané vejce ochutím solí, pepřem, je možné přidat i hrstku čerstvých bylinek.
  3. Vejce vliju do pánve na cibuli se žampióny a na velmi mírném stupni jen krátce přelévám sem a tam a pomocí nějaké "špachtle" vždy trochu přehrnu ze strany na stranu. Omeleta pak není vyschlá a placatá, ale naopak kyprá a nadýchaná.
  4. Jakmile vejce zatuhnou, na omeletu nastrouhám trochu výrazného zralého sýra, třeba Grana padano, na pánvi sroluju nebo jen přehnu a vyklopím na talíř.

Celé minutková záležitost. 🙂

K podávání brambory vařené ve slupce a špenát.

🐭A když nechcete u pánve strávit ani minutu, doporučuji vyzkoušet frittatu - omeletu z trouby. Velmi snadné a variabilní. 🐭

Omeleta je vláčná, voňavá a plná chuti. Perfektní je s podušeným listovým špenátem, ale také s čerstvým zeleninovým salátem.👍

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?