Rychle / jednoduše / zdravě

Kinder mléčný řez bez mouky

Domácí mléčný řez je atraktivní dezert či svačina pro malé, střední i dospělé.🙂 Tentokrát si posvítíme na to, jak ho jednoduše vyrobit úplně bez mouky.👍
Mléčný řez s tvarohem

Tento recept nemá žádnou "jedinou správnou" variantu. Správná varianta je totiž ta, která splňuje vaše chuťové a nutriční požadavky.

Někdo chce více náplně, někdo zase méně cukru. Někomu vyhovuje nízkotučná tvarohová varianta, jiný zase preferuje sladší smetanovou chuť. Pojďte tedy zkusit, co vyhraje u vás...🙂

Tradičně se do korpusu přidává menší množství mouky. Přesně jako v tomto receptu na domácí mléčný řez.

Je ale dobré vědět, že to jde i bez mouky. Našlehané bílky zajistí mechový korpus, na který už jen stačí natřít správnou náplň. 🙂

 Ingredience

Na korpus

  • 5 vajec
  • 40 g kakaového prášku
  • 80 g "sladidla" (já jsem zkoušela jak med, tak přírodní cukr, tak erythritol)

**Na náplň **

Varianta náplně 1 - klasická

  • 250 g tvarohu v kostce
  • 150 ml šlehačky
  • 70 g másla
  • 1 bio vanilkový cukr + med k oslazení

Varianta náplně 2 - proteinová

  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 50 g másla
  • pár kapek vanilkového extraktu
  • dle chuti nekalorický cukr nebo čekankový sirup atd....

Postup

  1. Oddělím bílky od žloutků. Z bílků ušlehám tuhý sníh a dám na chvíli do lednice. Mezitím šlehám žloutky spolu se sladidlem. Tentokrát jsem dala med. Je třeba šlehat dlouho, do pěny, dle typu sladidla 5 až 8 minut.
  2. Do vaječné pěny přidám kakaový prášek, promíchám a nakonec zlehka stěrkou zapracuji sníh z bílků.
  3. Kakaové těsto vliju na plech vyložený pečícím papírem. Peču na 185 stupňů asi 10 minut.
  4. Upečené těsto sundám i s papírem z plechu, překlopím na prkénko nebo pracovní desku papírem nahoru a nechám chvíli zchladnout. Pak papír opatrně sloupnu.
  5. Korpus překrojím na půl. Jednu polovinu potřu náplní a přiklopím. Dám vychladit a pak ostrým nožem rozkrájím na jednotlivé řezy.

Mléčný řez bez mouky zaujme. Nejen na pohled, ale také "domácí" a atraktivní chutí.

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Kinder mléčný řez bez mouky
Kakaové těsto a vyšlehané bílky. Teď už vše jen zlehka propojit.
 
Mléčný řez zdravěji
Kakaové těsto vyleju na plech vyložený pečícím papírem.
 
Kinder mléčný řez fitness
Tvarohový krém. Receptur je hodně. Od nízkotučných tvarohových "fit variant" až po klasickou kombinaci šlehačka, tvaroh, máslo...
 
Kinder mléčný řez bezlepkový
Korpus peču na 185 stupňů asi 10 minut. Vyklopím ho pak na desku a nechám chvíli zchladnout. Pak opatrně stáhnu pečící papír a překrojím na půl. Na jednu polovinu namažu krém a přiklopím. Dám vychladit.
 
Kinder řez bez mouky
Žádná suchotina! Mléčný řez z kvalitních surovin, který je extra šťavnatý. Verze bez mouky rozhodně prošla! 👍
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Lucie K.
Právě upečeno, dcera celiak, skvělé! Milovala kinder mléčné řezy kupované, ale za mě tohle skvělá a zdravá varianta! :) Chutná i druhé ,, nebezlepkové" dceři :), moc díky :). Lucka K.
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?