Rychle / jednoduše / zdravě

Plněné čerstvé těstoviny s rukolou a ovčím sýrem Pecorino

Kvalitní plněné těstoviny jsou výborné samy o sobě, přesto je velmi chutné je ještě vylepšit. Nasekaná rukola spolu s olivovým olejem a výrazným tvrdým ovčím sýrem jsou skvělou kombinací.
Těstoviny se sýrem Pecorino romano

Rukolu je možné jíst celou jen tak a přidat ji třeba do různých salátů. Když ale nechci, aby rukola moc "překážela", buď vyrobím rukolové pesto, nebo rukolu jen jednoduše nasekám na drobno a smíchám s olivovým olejem. Přesně, jako v tomto receptu.

Plněné čerstvé těstoviny si můžete vyrobit doma, nebo to nechat někoho udělat za vás :) Plněnými těstovinami nemám na mysli vyschlé plněné tortelliny z regálů, u kterých se o smysluplné náplni ani nedá mluvit. Jak chutí, tak složením. Plněnými těstovinami mám na mysli čerstvé plněné těstoviny co nejlepší kvality, které jsou dnes běžně k sehnání jak v supermarketech, tak ve specializovaných obchodech.

Ingredience

  • Plněné čerstvé těstoviny dle chuti ( Mezzaluni, ravioly)
  • Rukola
  • Olivový olej
  • Čerstvě namletý pepř
  • Sýr Pecorino

 Postup

  1. Těstoviny připravím podle instrukcí výrobce. Vaří se krátce, jen pár minut.
  2. Mezitím si na drobno posekám rukolu. Buď na prkýnku nebo v malém robotu. Na 1 porci dávám asi 2 hrsti rukoly a lžíci olivového oleje.
  3. V hrnci či na pánvi velmi jemně promíchám s uvařenými těstovinami tak, aby se každá obalila směsí.
  4. Každou porci posypu nastrouhaným ovčím sýrem Pecorino. Strouhám ho nejvíc na jemno, jak to jde. Nic nesolím, sýr Pecorino je velmi slaný.

A jelikož té rukoly budete mít pravděpodobně více, než použijete do tohoto receptu, zkuste ji využít třeba v tomto vynikajícím rukolovém salátu s červenou řepou, ořechy a kozím sýrem

Specifická chuť rukoly, olivového oleje a slaného ovčího sýra dodá plněným těstovinám další rozměr.

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Plněné ravioly ricottou a houbami

Mezzelune jsou plněné těstoviny ve tvaru půlměsíce. Tyto jsou čerstvé a plněné houbami a ricottou.

 
Ravioly se sýrem a rukolou

Nasekaná rukola smíchaná s olivovým olejem a na jemno nastrouhaný Pecorino romano. Skvělé chuťové doladění už tak výborných těstovin.

 
Co s plněnými těstovinami

Těstoviny nemusí pokaždé plavat v omáčce či být zakryté hromadou rozpečeného sýra. Méně je někdy více :)

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?