Rychle / jednoduše / zdravě

Zadělávaná zelenina s kuřecím masem

Další tip, jak upravit zeleninu. Když ji zaděláte, získá skvělou chuť!
Zelenina s masem

Tepelně upravená zelenina má své podstatné místo ve zdravém jídelníčku jak dětí, tak dospělých. Někdy stačí "obyčejná" nad párou upravená brokolice či orestovaná kukuřice, pokud ale máte zájem o sytější jídlo, zkuste tento recept. Mrkněte také na tuto výbornou alternativní variantu:)

Budete potřebovat

  • Libovolnou zeleninu kromě rajčat (mrkev, kapustičky, papriky, cuketu, brokolici, květák, fazolový lusk, hrášek atd.)
  • Olivový olej extra virgine (nebo jiný, který preferujete)
  • Kousky kuřecího masa + koření na jeho ochucení
  • Kousek másla
  • Na zadělání zeleniny - jakoukoliv mouku či jiný produkt, kterým jste zvyklí zahušťovat.Nějaká instantní verze obilovin vhodná k zahušťování je hotová hned, u klasické mouky či Hraškyje třeba ještě počítat s provařením.
  • Opečené tousty k podávání

Postup

  1. Zeleninu spolu s masem orestujte na olivovém oleji.
  2. Ochuťte podle toho, pro koho je recept určen. Malým dětem ochuťte třeba jen trochou soli, kmínem a zelenými bylinkami. Pro dospělé je chutné přidat ke směsi třeba trochu koření na zeleninu či maso. Já jsem jednou dala směs koření Ratatouille, ta je tedy ale trochu pálivá ...
  3. Maso a zeleninu podlijte trochou vody, pokud je tedy třeba, a duste pod pokličkou. Duste jen krátce, aby zelenina zůstala pevná, tzv. na skus. Zadělávat ublemcanou hmotu už by pravděpodobně nebylo ani hezké, ani dobré :)
  4. Pokud směs nemá dost tekutiny, ještě ji trochu podlijte vodou, přidejte kousek másla a zaprašte jakoukoliv moukou, v dnešní době existuje mnoho druhů, které je možné využívat právě pro tyto účely. Jahelná mouka, cizrnová, Hraška, rýžová mouka ...
  5. Stačí jen zahustit tekutinu, která je u masa a zeleniny, tím zelenina získá novou chuť.

TIP

Pro rychlou variantu tohoto receptu můžete využít i mraženou zeleninu. Nebo kombinaci čerstvé a mražené. Třeba hrášek či fazolové lusky nejsou běžně poruce, papriky zas ano ...

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Rychlý recept

Základ pro tento recept mohou tvořit různé druhy zeleniny dle chuti. Zadělat se dá fakt cokoliv :)

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?