Rychle / jednoduše / zdravě

Pikantní dýňové rizoto s kokosem

Rizoto. Tak jednoduché jídlo, které snese kdejaké kombinace. Nejlepší je ale držet se jednoduchosti a vybrat 1 hlavní surovinu, která jídlu dodá jasný charakter. Teď to bude dýně :)
Zdravá večeře recept

Recept, prosím, berte jako inspiraci, nepsala jsem přesné množství ingrediencí. Ty uzpůsobte podle počtu porcí a chuti. Já jsem nechtěla samou rýži a "sem tam" dýni, proto jsem zvolila variantu "půl na půl".

Plátky kokosu jsem záměrně přidala až na závěr, aby zůstal co nejvíce ve své křupavé přirozenosti. Sedí to k tomu.

 Potřebujete

  • Rýži vhodnou na rizoto ( nejlépe kulatozrnná, já jsem teď použila střednězrnnou)
  • Dýni ( měla jsem zrovna Hokaido)
  • Zeleninový vývar na podlití rýže
  • Kokosovou smetanu na zjemnění
  • Plátky sušeného kokosu
  • Kokosový olej nebo máslo Ghí na orestování dýně
  • Na dochucení kari koření nebo kari pastu a čerstvý koriandr

Postup

  1. Rýži propláchnu a dám vařit do hrnce s trochou vývaru. Ten postupně přidávám, jak se do rýže vsakuje. Rýži uvařím al dente.
  2. Dužinu dýně posekám v robotu na drobné kousky (nebo nastrouhám), osolím a pár minut restuji na pánvi do změknutí.
  3. K dýni přidám kari pastu, promíchám, pak přidám rýži, kokosové plátky a zjemním trochou kokosové smetany.
  4. Na závěr lehce vmíchám nasekaný čerstvý koriandr.

Do 15 minut hotovo, výborná kombinace chutí.

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Rizoto dýňové
 
Rizoto bez masa
Syté, šťavnaté, krásně barevné a plné zajímavých chutí. Zkrátka žádná nuda :)
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?