Rychle / jednoduše / zdravě

Ječná kolínka s rajčatovou tofu omáčkou - zdravé a rychlé

Co s přírodním tofu?Tak třeba ho nastrouhat do rajčatové omáčky. Rychlé a výborné!
Tofu s rajčaty

Jeden z dalších receptů, který pomůže vyřešit otázku "Co s tofu". Zatímco u jiných receptů, jejichž základ tvoří málo výrazná zelenina, sáhneme spíše po ochucených variantách tofu, v případě rajčat se chuťově neutrálního přírodního tofu vůbec nemusíme bát. Bazalka a česnek se navíc postarají o další báječné vůně.

Jako přílohu jsem tentokrát zvolila celozrnná ječná kolínka. Za mě super, stejně tak mohu doporučit i žitná kolínka. Pokud jste dosud byli zvyklí na obyčejné Zátkovo vaječné, tak vás chutě různých celozrnných těstovin mohou "překvapit", každý si musí najít to svoje ...

Budete potřebovat

  • Balení celozrnných ječných kolínek (nebo jiných celozrnných těstovin)
  • 1 balení přírodního tofu (tofu natural)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovku loupaných krájených rajčat
  • 1 mrkev
  • Olivový olej
  • Na dochucení - bazalku, sůl (kdyby byla rajčata moc kyselá, tak je lze lehce dosladit)

Postup

  1. V menším hrnci zahřejte olivový olej, na kterém krátce orestujte na plátky nakrájený česnek. Česnek musí jen zavonět, jakmile by se spálil, zkazí to chuť jídla.
  2. Vsypejte na hrubou nastrouhanou mrkev a chvíli restujte.
  3. Vlijte rajčata, ochuťte trochou soli, bazalkou, může být i oregano.
  4. Nechte aspoň 5 minut provařit, směs tak přirozeně zhoustne.
  5. Úplně na závěr pak přidejte nastrouhané bílé tofu a krátce ještě prohřejte.
  6. Na talíři můžete ještě lehce zakapat olivovým olejem.

V některých podobných receptech jsem zahlédla "nápad" posypat pak celé jídlo tvrdým sýrem. Tento krok považuji za ne úplně šťastný, jídlo už by pak mohlo být zbytečně těžké. Tofu samo o sobě obsahuje dostatek bílkovin a můžeme tak z klidným srdcem zachovat veganský charakter jídla.

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Tofu s rajčaty

Rajčatový základ - sekaná rajčata, mrkev, bazalka...

 
Přírodní tofu recept

I takto jednoduše lze použít přírodní tofu - nastrouhat ho do zeleninové omáčky.

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Jana
Super rychlé a moc dobré. Dnes jsem uvařila k obědu s kukuřičnými kolínky pro sebe a pro synka. Pochutnali jsme si a ještě zbylo k večeři :)
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?