Rychle / jednoduše / zdravě

Ředkvičková smaženice

Tepelně upravené ředkvičky? Možná nezvyk, ale rozhodně překvapí výbornou chutí.
Ředkvičková smaženice

Tohle extra jednoduché jídlo se nezdá! Ideální třeba pro Ty, kteří by do sebe svazek ředkviček jen tak nedostali. Chuť ředkviček je po orestování jemná, kombinace s vejci jim sedí. Slovo "smaženice" berte s rezervou, ale když může existovat houbová smaženice, tak proč ne ředkvičková :)

Budete potřebovat

Na 1 sytou porci

  • 1 menší cibuli
  • 1 svazek ředkviček
  • 2 vejce
  • Řepkový olej nebo přepuštěné máslo
  • Na dochucení sůl, pepř, drcený kmín, případně houbové koření

Postup

  1. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, po chvíli přidejte na kolečka nakrájené ředkvičky a na mírném plameni restujte pár minut do změknutí. Pokud chcete ředkvičky hodně měkké, můžete dát na pánev pokličku.
  2. Ochuťte solí, pepřem, drceným kmínem a vlijte vejce. Míchejte, dokud vejce nebudou hotová, hlavně je nevysušit :-)

To je vše, opravdu rychlovka. Podávat můžete s chlebem a zeleninou, nebo vařenými brambory. Celé jídlo ještě posypte oblíbenými čerstvými bylinkami, třeba pažitkou nebo řeřichou.

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Ředkvičková smaženice
 
zdravý recept ředkvičky
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Evík
velmi mile mě překvapila chuťová kombinace, za mě teda dostali ředkvičky hned jiný rozměr :-)
Kamila (varilamysicka)
JO, to je přesně ono, šla jsem do toho s tím, že teda uvidíme, zda se to bude dát jíst a tak jsem si pochutnala :-) Prostě super a fakt rychlé a zdravé :-)
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?