Rychle / jednoduše / zdravě

Losos z pánve s výraznou medovo sojovou omáčkou

Máte chuť na lososa s výraznou zajímavou omáčkou v asijském stylu? Kombinace kvalitní sojové omáčky, medu a česneku je perfektní. Stačí rozpálit pánev a do 15 minut máte hotovo.
Jak udělat omáčku na lososa

 Ingredience na 2 porce

  • 2 porce lososa bez kůže (1 kousek 200 g)
  • Sůl, pepřou
  • Ghí nebo vhodný olej na opečení lososa
  • 30 ml kvalitní sojové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 2 střední stroužky česneku
  • Citronová šťáva na doladění

 Postup

  1. Porce lososa trochu osolte, opepřete a pozvolna opečte z obou stran do zlatova. Z každé strany cca 4 minuty, aby byl losos tak akorát propečený. Velmi záleží na velikosti a výšce každé porce.

  2. Lososa dejte stranou a v té samé pánvi nechte jen krátce rozvonět nasekané stroužky česneku. Přidejte sojovou omáčkou, med a metličkou propojte. Chuť dolaďte citronovou šťávou. Pokud chcete omáčku hustější, můžete ji nechat trochu zredukovat, nebo ji nepatrně dohustit škrobem.

  3. Lososa vraťte do pánve a nechte ho chvíli odležet. Servírujte dle chuti. Na fotce je v troubě pečený lilek...Každou porci lososa na talíři ještě polijte trochou výrazné omáčky.

TIP č. 1

Když mám chuť lososa ještě nějak ozdobit, oblíbila jsem si směs Caribic. Má výraznou strukturu a dokáže skvěle dekorovat grilovaná masa, ryby ale i grilované ovoce.

☝️Další nápad, co s lososem? Doporučuji vyzkoušet Lososa s kokosovou rýží a koriandrovou omáčkou.

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Losos se sojovou omáčkou

Kousky lososa opečené na pánvi do zlatova.

 
Omáčka k lososu

Lososa můžete nechat v omáčce chvíli odležet...

 
Lilek jako příloha

Jako příloha se hodí třeba pečená kolečka lilku. Když je také zakápnete trochou omáčky, je to skvělé!

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?