Losos z pánve s výraznou medovo sojovou omáčkou

20.11.2023 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

 Ingredience na 2 porce

 Postup

  1. Porce lososa trochu osolte, opepřete a pozvolna opečte z obou stran do zlatova. Z každé strany cca 4 minuty, aby byl losos tak akorát propečený. Velmi záleží na velikosti a výšce každé porce.

  2. Lososa dejte stranou a v té samé pánvi nechte jen krátce rozvonět nasekané stroužky česneku. Přidejte sojovou omáčkou, med a metličkou propojte. Chuť dolaďte citronovou šťávou. Pokud chcete omáčku hustější, můžete ji nechat trochu zredukovat, nebo ji nepatrně dohustit škrobem.

  3. Lososa vraťte do pánve a nechte ho chvíli odležet. Servírujte dle chuti. Na fotce je v troubě pečený lilek...Každou porci lososa na talíři ještě polijte trochou výrazné omáčky.

TIP č. 1

Když mám chuť lososa ještě nějak ozdobit, oblíbila jsem si směs Caribic. Má výraznou strukturu a dokáže skvěle dekorovat grilovaná masa, ryby ale i grilované ovoce.

> ☝️Další nápad, co s lososem? Doporučuji vyzkoušet Lososa s kokosovou rýží a koriandrovou omáčkou.