Rychle / jednoduše / zdravě

Bramborové šišky se špenátem a sýrem

Bramborové šišky s mákem. To je taková klasika. Výborné jsou ale i na slano, kdy můžeme využít různé druhy zeleniny. V tomto případě špenát.
Škubánky na slano

Tento recept berte jako nápad na to, jak mít uvařeno do 10 minut ;) Když je méně času na vaření, lze sehnat chlazené bramborové šišky. Zrovnatak si je ale můžete vyrobit i doma podle níže uvedeného návodu.

Budete potřebovat

  • 1 balení chlazených bramborových šišek
  • 1 balení mraženého sekaného špenátu se smetanou (lze i z čerstvých špenátových listů, když je sezóna)
  • Bílý sýr balkánského nebo řeckého typu

Postup

  1. Šišky uvařte podle návodu.
  2. Špenát rozehřejte v hrnci. Některé špenáty se dají sehnat v praktických granulích i se smetanou. Pokud byste měli jen sekaný špenát, tak bych orestovala cibulku na oleji, přidala špenát, krátce podusila, lehce zahustila třeba polentou a zjemnila lžící zakysané smetany.
  3. Na talíř nandejte šišky, přidejte navrch několik lžic špenátu a posypte bílým sýrem.

Můžete posypat zelenými bylinkami dle chuti. Třeba řeřichou nebo pažitkou.

Jak na domácí bramborové šišky?

Recept je podle "Kluků v akci", najdete ho ale i všude jinde.

Připravte si 600 g ve slupce uvařených brambor, sůl, 1 vejce, 60 g krupice, 200 g hrubé mouky a mouku na podsypání.

Vypracujte hladké těsto, na pomoučeném vále pak tvarujte šišky na malíček tenké a asi 6 cm dlouhé. Zavařte je ve vroucí vodě po dobu asi 5 minut.

Bramborové šišky na slano můžete dělat na mnoho jiných způsobů. Třeba i se zelím :-)

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Hanis
Krásná fotka! úplně se mě sbíhají sliny - určitě někdy spáchám :))
Kamila (varilamysicka)
A zrovna tato fotka byla pořízena spíš jen taková momentka mobilem :-) Tohle jídlo je jednoduché a přitom tak dobré. Základem je vyladěný špenát :-)
mien
co myslíte tím bílým sýrem? který to je? děkuji :-)
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?