Recept

Bramborové šišky se špenátem a sýrem

Bramborové šišky s mákem. To je taková klasika. Výborné jsou ale i na slano, kdy můžeme využít různé druhy zeleniny. V tomto případě špenát.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tento recept berte jako nápad na to, jak mít uvařeno do 10 minut 😉 Když je méně času na vaření, lze sehnat chlazené bramborové šišky. Zrovnatak si je ale můžete vyrobit i doma podle níže uvedeného návodu.

Budete potřebovat

  • 1 balení chlazených bramborových šišek
  • 1 balení mraženého sekaného špenátu se smetanou (lze i z čerstvých špenátových listů, když je sezóna)
  • Bílý sýr balkánského nebo řeckého typu

Postup

  1. Šišky uvařte podle návodu.
  2. Špenát rozehřejte v hrnci. Některé špenáty se dají sehnat v praktických granulích i se smetanou. Pokud byste měli jen sekaný špenát, tak bych orestovala cibulku na oleji, přidala špenát, krátce podusila, lehce zahustila třeba polentou a zjemnila lžící zakysané smetany.
  3. Na talíř nandejte šišky, přidejte navrch několik lžic špenátu a posypte bílým sýrem.

Můžete posypat zelenými bylinkami dle chuti. Třeba řeřichou nebo pažitkou.

Jak na domácí bramborové šišky?

Recept je podle “Kluků v akci”, najdete ho ale i všude jinde.

Připravte si 600 g ve slupce uvařených brambor, sůl, 1 vejce, 60 g krupice, 200 g hrubé mouky a mouku na podsypání.

Vypracujte hladké těsto, na pomoučeném vále pak tvarujte šišky na malíček tenké a asi 6 cm dlouhé. Zavařte je ve vroucí vodě po dobu asi 5 minut.

Bramborové šišky na slano můžete dělat na mnoho jiných způsobů. Třeba i se zelím 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...