Rychle / jednoduše / zdravě

Domácí brumíci

Zkuste svým dětem udělat radost domácími brumíky. Tito brumíci se nedrobí, takže se dětem dobře jí.
Domácí brumíci

Která maminka malého či většího dítěte by neznala Bebe Brumíka. Vykukuje na nás v regálech velkých supermarketů, i těch nejmenších večerek. Přesto, že reklama nám tvrdí, jak je Brumík pomalu to nejlepší pro naše děti, obsahuje aditiva, kterými není nutné naše děti ládovat :)

Medvídka Brumíka můžete během chvilky upéct dětem i doma. Stačí si pořídit plech s medvídkama, do míchání těsta zapojit malého pomocníka a pak už se jen radovat se sladké svačinky.

Samozřejmě to chce mít to správné těsto. Brumíka můžete upéct jak ze třeného těsta, tak z piškotového, které se více blíží originálu. Těsto, které jsem si vyladila já, je tak něco mezi ;)

První várka byla moc vaječná, druhá moc tuhá ;) Se třetí už jsem byla spokojená. Ingredience jsem odvážila přesně na 12 medvídků, aby zbytečně žádné těsto nezbylo.

Na 12 Brumíků budete potřebovat (1 plech)

  • 100 g polohrubé mouky (klasické nebo 50g klasické a 50g špaldové, záleží na vás)
  • 2 vejce
  • 30g povoleného másla (je možné nahradit olejem)
  • 50 ml mléka
  • Půl lžičky prášku do pečiva bez fosfátů (BIO z vinného kamene)
  • 60g třtinového přírodního cukru (můžete dát o něco více či méně podle vaší chuti, místo části cukru můžete dát na chuť BIO vanilkový cukr, který je z třtinového cukru a má v sobě kousíčky přírodní vanilky)
  • trošku kakaa nebo karobu na obarvení těsta, která dáme na místo tlapek nebo čumáčku :)

Postup

  1. Oddělte bílky od žloutků a z bílků ušlehejte tuhý sníh.
  2. Žloutky utřete s cukrem do pěny, přidejte máslo, mléko a postupně přimíchejte všechnu mouku s půl lžičkou prášku do pečiva.
  3. Na závěr do směsi lehce vmíchejte sníh.
  4. Začněte plnit máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
  5. 1 lžíci těsta si dejte stranou, obarvěte ji kakaem nebo karobem a malou lžičkou naneste trošku těsta na bříško nebo tlapky, pak dolijte světlým těstem.
  6. Na jednoho brumíka je zapotřebí cca 1,5 lžíce těsta. Zkrátka počítejte s tím, že trochu „vyběhnou“, takže je zapotřebí formičku nepřeplnit.
  7. Pečte v předem vyhřáté troubě na střední stupeň, cca 170° po dobu 10 minut. Brumíci jsou malí, takže jsou opravdu rychlé hotoví.

Nepočítejte s tím, že medvídci budou chutnat stejně jak originál, jejich výhodou je ale to, že drží a nedrobí se, takže se hodí i jako svačina na procházku. Mně se správné těsto povedlo až na 3. pokus, v kuchyni to vypadalo jak po výbuchu, ale stálo to za to :) S těstem na Brumíky se dá i různě experimentovat, těsto se může obměnit třeba nastrouhaným jablkem nebo mrkví, naplnit marmeládou apod.

Věřím, že se to těsto dá ještě vylepšit, pokud budete mít nějaký tip, sem s ním! :)

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Upečení domácí brumíci
Třetí várka brumíků byla teprva ta, kterou jsem považovala za použitelnou :)
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Lenka
Mužu se zeptat kde sehnat ten pekáček?
Kamila (www.varilamysicka.cz)
Lenko, je z internetu, stačí zadat do vyhledávače plech medvídek :)
Monika
To je skvělý recept určitě vyzkouším, protože nám Bebe Brumík nechutná, cítím z něj jen chemii, rychle objednat plech a jdu do toho, děkujuuu :o)
Radka
No to je skvělý, už se těším, až je udělám!!!!
Miluš
Ale děvčata , tento plech na brumíky mají i vietnamci . Kupovali jsme ho tam za 149 korun .
Martina
Úžasný... Malému Brumík nechutná a mně vadí, jak se drobí... Tenhle určitě chutnat bude :-) Jdu objednat plech!!!
Monika
Dneska jsem plech s medvídky koupila v Intersparu ve Štěrboholech za 179,- kdyby měl někdo zájem :o)
Kamila (www.varilamysicka.cz)
Moni, díky za tip ...V Intersparu se dají sehnat super věci. Teď jedna paní psala, že tam mají i průhledná fialová vykrajovátka, která jsem použila v růžové sekci u citronových sušenek a moc jsem si je oblíbila :)
Hanka
Kamčo, tak medvídkový plech jsem opravdu nesehnala, mám zajíčkový, což mě i dětem je šumák, hlavně, že se to dá jíst :)) a dneska asi zkusím upéct
Hanka
Kami, recept jsem si poupravila a super! Počet vajec jsem nechala - dva žloutky jsem vyšlehala s vanilkovým cukrem a máslem (to jsem dala od oka), potom jsem přidala 3 lžíce třinového cukru, zase vyšlehala a potom 3-4lžíce horké vody a zase šlehat. Potom jsem zamíchala mouku (50g hrubé a 50g celozr.pšeničné) a půl lžičky prášku do pečiva, z toho jsem udělala hustou kaši a až potom jsem vmíchala sníh z vajíček :) U sladkého pečiva se mi osvědčilo k celozrnné mouce dávat bílou hrubou
Gabča
super recept, brumíci malé moc chutnají :-)
Jana
Vyzkouším a dám vědět. Pekla jsem již několik těst brumíků, ale žádné mě zatím nezaujalo, tak uvidíme. Zatím nám nejvíce chutnalo klasické perníkové těsto. Jinak plech vymažu jen rozpuštěným máslem a dám to do ledničky. Vyndavám až před pečením. Vždy mi šly brumíci krásně vyndat!
Jana
Pekla jsem již několik těst brumíků, ale žádné mě zatím nezaujalo.Tyto dětem také moc chutnali, zatím nám nejvíce chutnalo klasické perníkové těsto. Tak budeme střídat dva recepty. Jinak plech vymažu jen rozpuštěným máslem a dám to do ledničky. Vyndavám až před pečením. Vždy mi šli brumíci krásně vyndat!
irena
Můžu to vylepšit kardamomem, když je to pro děti?
Dáša
Prosím,odkud máte formičky?
kamila (varilamysicka)
Dášo, to je plech celý. Stačí zadat plech medvídek. Občas se to někde objeví v supermarketech, na internetu to ale mají na 100pro
Lucka
Dobrý den,vaše recepty jsou jedinečné. Kde jste prosím sehnal formy na medvídka ?
kamila (varilamysicka)
Díky , Lucko, forma se dá sehnat buď v dobrých domácích potřebách, ale spíš na internetu. Forma nebo Plech "Medvídek".
linule
Na Mimibazaru si zadejte do vyhledávače BRUMÍCI - je za 98 Kč
Blanka R.
zkoušel to někdo s pohankovou moukou? myslím, třeba půl na půl... s polohrubou... děkuji...
kamila (varilamysicka)
Blanko, ja jsem to s pohankovou moukou zkoušela, přesně jak píšete, půl na půl. ale to těsto se pak více lepí a hrozí, že třeba napůjdou tak dobře vyklopit. Chuť je dobrá a i s tou pohankovou moukou byli měkčí ...
Blanka R.
díky moc.. hned jak bude chvilka, tak vyzkouším...:-)
Nika
Dobry den, preco sa podarili az na tretikrat? Chyba bola v ceste? Ci davkovani do formiciek?
kamila (varilamysicka)
Dobrý den, dávkování bylo v pořádku, spíš ta konzistence zpočátku nevyhovovala. Buď jsou brumíci jak mech měkoučcí, ale pak se drobí a nedrží. Tak je někdy le lepší udělat je více odolné, jako je v receptu a dětem se i lépe jí :-)
Acko
Místo mléka dejte podmáslí, nebo kefír!!!
Kamila (varilamysicka)
Díky za tip, určitě zkusím variantu s kefírem :-)
Salim
Your thnniikg matches mine - great minds think alike!
Jana
Dobry den, muzete prosim dopsat do postupu pridani prasku do peciva? Ja roztrzita matka samozrejme zapomnela :-) diky moc :)
Kamila (varilamysicka)
Jani, díky!!! Opraveno ....Ale říkám si, že ty našlehané bílky je také zvednou, určitě někdy zkusím i variantu bez prášku :-)
Hanka
Super recept, brumici se povedli!!
Petra
dnes jsem zkoušela půl na půl s žitnou moukou a místo třinového cukru jen vanilkový bio i manžel který není na "zdravé" věci si pochutnal jen teda asi žitná mouka byla těžší nebo nevím ale těsto nevyskočilo ale i tak dobrota formu mám silikonovou netřeba vymazávat a vyndat šli krásně :) děkuji za recept
Irena
Šel by nahradit cukr rýžovým sirupem?
Ivana
Dnes jsem upekla s agave sirupem (od oka) a vanilkovym cukrem (ne vanilinovym). Dobrota!
Olive83
Diky za recept, formu na 6 medvídku jsem sehnala v top drogerii, bývalá teta. Jinak jsem vcera zkoušela upraveny recept, dala jsem navic pul vanicky tvarohu a domaci jahody, zbytek, co se nevešel do brumiku, jsem dala do silikonivych firmiček na muffiny a povedlo se :) A na vymazání mam kokosovy olej, slo to s nim dobre ven.
Kristýna
Vynikající. Vyzkoušela jsem s 50g celozrnne a 50g hrube mouky. Pak jsem je napichala marmeladou a parada. Jen priste trochu mene cukru, kdyz se plni, pokud se neplni, tak jsou sladci tak akorat.
Martina
I nam moc chutnaji, zatim nejlepsi recept na brumiky, moc dekuji, ze ten vybuch v kuchyni uz nemusim poradat a mam dobry recept az "pod noc" ;-)
Martina
oprava a doplněk - "pod nos" :) jinak jsou opravdu křehké a měkké a přitom se opravdu vůbec nedrobí. Jen dávka vyšla na asi 10ks, protože když je jich z toho 12, jsou dost hubení a zlomí se v půlce
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?