Rychle / jednoduše / zdravě

Bramborový salát podle Evy Pilarové

Recept na bramborový salát podle známé zpěvačky s fíglem, který udělá salát jedinečným.
Bramborový salát podle Evy Pilarové

Recept na tento bramborový salát obsahuje fígl, který udělá váš salát jedinečným. Před několika lety naše známá zpěvačka Eva Pilarová vyprávěla v televizi o Vánocích a rodinných tradicích. Jednou z tradic je právě příprava bramborového salátu netradičním způsobem, kdy se cibule krátce povaří v octovém nálevu. Recept jsem vyzkoušela a jen ho odlehčila přidáním trošky zakysané smetany místo majonézy.

Budete potřebovat

  • 2kg brambor vhodných na přípravu salátu
  • 1 cibuli
  • 4 lžíce vinného octa
  • 1 vrchovatou lžičku soli
  • 7 lžiček cukru
  • 150 ml vody
  • 5 vajec uvařených na tvrdo
  • 1 velkou mrkev nebo 2 střední (já jsem dala 2 větší mrkve)
  • 5 kyselých okurek
  • Majonézu nejlepší kvality a zakysanou smetanu - množství dle požadované konzistence (je to cca 3/4 kelímku zakysané smetany a malá majonéza)

Postup

  1. Uvařte brambory, které po vychladnutí oloupejte a pokrájejte na kousky nebo protlačte mřížkou.
  2. Nadrobno nakrájejte cibuli a dejte ji do kastrůlku, do kterého jste předtím dali ocet, vodu, sůl a cukr. Nálev nechte přejít varem, odstavte z plotny a dejte vychladnout.
  3. Vajíčka, která jste uvařili na tvrdo, nakrájejte na kousky.
  4. V osolené vodě uvařte do poloměkka velkou mrkev (já jsem dala mrkve 2). Po vychladnutí ji spolu s okurkami nakrájejte na drobné kousky. Pokud vám, jako mně, kousky okurek vadí,můžete je nastrouhat na jemno.
  5. Vše opatrně smíchejte, zalijte chladným nálevem s cibulí a dle chuti promíchejte s majonézou a zakysanou smetanou.
  6. Nechte minimálně dvě hodiny odležet.

TIPY

  • V původním receptu se uvádí použít 200 ml nálevu s cibulí. Dle mé zkušenosti je to příliš, salát by pak mohl být až moc řídký. 150ml vody bohatě stačí.

  • V original receptu se samozřejmě používá pouze majonéza. Já ale část majonézy nahrazuji zakysanou smetanou a nikdo nic nepozná. Salát je krásně vláčný a není pak nutné vypotřebovat na něj velké množství majonézy.

  • Salát můžete připravit na hrubo (brambory na kolečka) nebo naopak na jemno (brambory protlačit přes mřížku) a použít ho jako podklad na chlebíčky.

Dobrou chuť!

Kamila

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Bramborový salát podle Evy Pilarové
 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Eva Luptakova
salat
Danča
Doma děláme podobný, jen bez toho nálevu, vypadá to jako super nápad, nebude ta cibule tak agresivní. Taky doma dáváme do salátu hodně hrášku, protože nám všem chutná :-)
Mahmut
Vfdborne1 exkurze, skvěle9 a mrizave9 fotky. Ivane, kdysi jsem měl link na jeden japonskfd web, kde byly podobne9 fotky z opuštěnfdch, japonskfdch ze1bavnedch parků. Najdu, pošlu.
Edit
Dnes jsem poprvé vyzkoušela, použila jsem zakysanou smetanu, jak Kamila doporučuje a musím říct, že je to nejvýbornější bramborový salát na světě!!! Ode dneška jedině v této podobě!
Petula
Akorát jsem dodělala salát dle tohoto receptu a na nás je příliš sladký...snažila jsem se pak ještě dosolit solí i umeoctem, ale to velké množství cukru z nálevu už asi nedokážu zneutralizovat... Snad se do zítra rozleží a nebude tolik sladký, uvidíme.
jarka
Právě vyzkoušeno a velké zklamání. Ta vařená cibule s octem a cukrem není v salátě vůbec dobrá a mění to naprosto chuť. Salát putoval slepicím a ještě jsem naštěstí dala znova vařit brambory na nový salát. Člověk se má držet osvědčených receptů a nevěřit, že nějaká "celebrita" to umí lépe.
Věrka
Bramborový salát podle vašeho receptu dělám už počtvrté. Přidávám hrášek a cukru dávám o polovinu méně, úplně to stačí. Všem nám moc chutná. Děkuji za recept a nejen za tento.
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?