Rychle / jednoduše / zdravě

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Jednoduché placky jen ze 3 základních ingrediencí. Uvnitř vláčné, na povrchu křupavé. Když jsou ještě teplé, chutnají perfektně s hustým domácím jogurtovo-bylinkovým dipem.
Co s tuňákem

Když jsem vytvářela hmotu na tyto placky, bylo mým cílem nepotřebovat vejce. Vejce samozřejmě vždy zpevní a nutričně obohatí jakékoliv placičky ze zeleniny či různých obilovin, jde to ale i bez něj. Díky předem uvařeným bramborám ve slupce vše krásně drží pohromadě a placky jdou na pánvi pohodlně obracet.👍

 Ingredience na 8 placek

  • asi 300 g studených brambor předem uvařených ve slupce
  • 1 větší balení kvalitního nakládaného tuňáka (filety nebo steak, asi 170 g, já dala "ve vlastní šťávě")
  • 100 g mražené kukuřice
  • 2 jarní cibulky
  • Sůl, pepř, mletý sušený česnek, kurkuma
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • Olej na opečení placek

 Postup

  1. Vychladlé brambory uvařené ve slupce oloupu a dám do mísy. Rozšťouchám a přidám tuňáka. Pořádně promíchám a propojím.
  2. Do hmoty vmíchám na jemno nakrájenou jarní cibulku, povolenou mraženou kukuřici, škrob a koření. Hmotu na placky je třeba dobře ochutit. Pomůže sušený česnek nebo i bylinky. Přidávám ještě trochu kurkumy, která zajistí krásnou barvu.👍
  3. Rukama tvořím placičky a z obou stran je opékám na oleji do zlatova. Odkládám na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.
  4. Placky jsou výborné teplé, ale i studené. Doporučuji k nim hustý domácí dip. Já často dělám dip z hustého jogurtu nebo zakysané smetany, ochutím citr. šťávou, čerstvými bylinkami, česnekem nebo křenem.

☝️Máte chuť na více zeleninové placičky? Určitě zkuste tyto mrkvové placičky s tvarohovým dipem.🙂

Ať se vám placičky povedou! 🙂

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Brambory vařené ve slupce recept
 
Mražená kukuřice recept
 
Tuňák recept

Vláčné, křupavé....Teď už jen placku rozkrojit vidličkou a namáčet do oblíbeného domácího dipu.

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?