Rychle / jednoduše / zdravě

Ryba po mlynářsku - maximálně jednoduchá a výborná

Pokud nemáte chuť na dušenou rybu a chcete trochu té kůřčičky, rozhodně vyzkoušejte rybu po mlynářsku. Jednoduché, rychlé.
Rybí filet recept

Co s rybou – aby se povedla, chutnala. Když už člověk vydá nemalé peníze za kvalitní rybu, nestojí o neplatné pokusy. Když chci vařit na jistotu, tak buď peču celého pstruha s bylinkama na citrónech, oblíbená je také dušená ryba na francouzské zelenině, výborné je také rybu vymáchat v pivním těstíčku, poslední vyzkoušenou, rychlou a extra jednoduchou variantou je ryba po mlynářsku. Ryba se obalí v ochucené mouce a opeče na pánvi. Na povrchu je křupavá, uvnitř šťavnatá …

Budete potřebovat

  • Rybí filety (já jsem měla filet z limandy)
  • Hladkou mouku (můžete použít celozrnnou jemně mletou, na 4 porce asi 6 lžic mouky)
  • Na ochucení mouky – použila jsem česnekovou bylinkovou sůl, případně se hodí různé sušené bylinky a především různá koření dle chuti, může být i jen sůl a pepř
  • Olej na smažení

Postup

  1. Jemně mletou mouku, hladkou nebo celozrnnou, smíchejte se solí, pepřem, případně s česnekovou bylinkovou solí. Množství mouky dle počtu porcí, většinou na 4 porce stačí 6 lžic mouky...
  2. Rybí filet obalte v ochucené mouce. Není nutné filety předem solit, stačí ta ochucená mouka.
  3. Z obou stran opečte na nepřilnavé pánvi na vhodném oleji. Pokud není rybí filet vysoký, počítejte s tím, že mu stačí krátka tepelná úprava, z každé strany 3 minuty.
  4. Rybu odložte na papírovou utěrku, odsajte přebytečný tuk a ined za čerstva podávejte.

Ryba po mlynářsku je maximálně jednoduchá kuchyňská úprava ryby. Uvnitř zůstane šťavnatá, což ji dělá křehkou. Vhodnou přílohou je vařený brambor ve slupce a zeleninový salát.

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Filety z limandy
Rybí filety bez kostí. V tomto případě rybí filety z limandy pravé.
 
Ryba po mlynářsku
Do špaldové jemně mleté mouky jsem nasypala přiměřené množství česnekové bylinkové soli. Chuť, která nám vyhovuje. Jednou jsem to ale přepískla s množstvím a ryba byla zbytečně slaná, tak pozor ...
 
Recept limanda
Rybu smažím na malém množství oleje, i tak ji pak vždy odložím na papírovou utěrku a druhou dám ještě zvrchu. Čím více odsátého tuku, tím lépe ...
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Eva
Za sebe bych doporučila namísto oleje použít přepuštěné máslo (ghí). Rybička tak získá ještě lepší chuť.
kamila (varilamysicka)
Evco, díky za tip, to je rozhodně pravda. Ghí je ostatně vhodnější i na mnoho jiných receptů. Sama ho zatím nepoužívám,v obchodech je docela drahé, určitě bude lepší si ho vyrobit doma. Když ale vybíráme oleje s vysokou tepelnou stabilitou a nepřepalujeme, tak se alespoň takto dá.
kamila (varilamysicka)
Vy jste ale mluvila hlavně o chuti, věřím, že na tom Ghí to bude výborné ...
Evka
Opravdu jednoduché ...nenapadlo by mě to takto, daleko jednodušší než obalovat, když není tolik času.
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?