Ingredience
- Mrkev
- Kořen petržele nebo pastinák
- Brambory
- Olivový olej, med, sůl, pepř, kmín
Na dip
- 150 ml hustého bílého jogurtu
- 2 lžíce majonézy (použila jsem vegan verzi)
- 1/2 lžičky orientálního koření s kurkumou
- 1/2 lžičky medu
Postup
- Mrkev, brambory i petržel očistím, oškrábu. Brambory nakrájím na menší měsíčky nebo kousky podle jejich velikosti. Mrkev a petržel na větší špalíky.
- Brambory a petržel ochutím solí, pepřem a promíchám s olivovým olejem. Když je chuť posypu ještě kmínem nebo sušenými bylinkami. Dám na plech vyložený pečícím papírem.
- Olivový olej smíchám s medem v poměru 2:1. Na 2 lžíce oleje dám lžíci medu. Ochutím solí, pepřem. Promíchám s mrkví. Když mám větší kusy mrkve, potřu ji rovnou na plechu metličkou.
- Peču na 190 stupňů do zezlátnutí. Asi 45 minut. Hotovo!
☝️Doporučuji vyzkoušet také pečenou zeleninu s kozím sýrem a domácím paprikovým dipem.👍
Nažhavit troubu a do toho! 🙂
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.