Rychle / jednoduše / zdravě

Pečená zelenina s medovou mrkví a jogurtovým dipem

Do zlatova pečená zelenina v troubě se hodí jako příloha. Když se mrkev potře medovou marinádou a zeleninu namáčíme do jogurtového dipu, je to skvělá chuťovka!
Pečená zelenina s medovou mrkví a dipem

 Ingredience

  • Mrkev
  • Kořen petržele nebo pastinák
  • Brambory
  • Olivový olej, med, sůl, pepř, kmín

Na dip

  • 150 ml hustého bílého jogurtu
  • 2 lžíce majonézy (použila jsem vegan verzi)
  • 1/2 lžičky orientálního koření s kurkumou
  • 1/2 lžičky medu

Postup

  1. Mrkev, brambory i petržel očistím, oškrábu. Brambory nakrájím na menší měsíčky nebo kousky podle jejich velikosti. Mrkev a petržel na větší špalíky.
  2. Brambory a petržel ochutím solí, pepřem a promíchám s olivovým olejem. Když je chuť posypu ještě kmínem nebo sušenými bylinkami. Dám na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Olivový olej smíchám s medem v poměru 2:1. Na 2 lžíce oleje dám lžíci medu. Ochutím solí, pepřem. Promíchám s mrkví. Když mám větší kusy mrkve, potřu ji rovnou na plechu metličkou.
  4. Peču na 190 stupňů do zezlátnutí. Asi 45 minut. Hotovo!

☝️Doporučuji vyzkoušet také pečenou zeleninu s kozím sýrem a domácím paprikovým dipem.👍

Nažhavit troubu a do toho! 🙂

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.


Medová mrkev pečená v troubě
Olivový olej s medem způsobí, že mrkev zkaramelizuje a má zajímavou chuť. S dipem perfektní!
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?