Rychle / jednoduše / zdravě

Crumble s jablky, lesním ovocem a mandlovou drobenkou bez mouky

I bez másla a mouky můžete vyrobit křupavou drobenku, která je typická pro tento jednoduchý dezert plný šťavnatého ovoce.
Crumble s lesním ovocem

Jednoznačná výhoda tohoto dezertu je v tom, že můžete připravit více porcí najednou v menší zapékací formě, nebo si připravit jen 1 porci v misce, kterou je možné dát do trouby. Toto ocení především ti, kteří si chtějí dopřát domácí pečený dezert, ale nepotřebují mít k dispozici celou bábovku.🙂

 Ingredience na 1 porci

  • 1/2 oloupaného jablka nakrájeného na drobné kostičky
  • Malá hrst lesního ovoce (mimo sezónu mám v zásobě mraženou směs, maliny, ostružiny, borůvky atd)
  • Malá hrst mandlí
  • 1 lžíce oblíbených vloček (teď jsem dala pohankové)
  • Skořice (lze vynechat)
  • Javorový sirup

Postup

  1. Jablko oloupu a nakrájím na drobné kostičky. Ve střední misce ho smíchám s lesním ovocem. Pokud použiji mražené, nechám ho chvíli povolit. Ochutím trochou skořice.
  2. Mandle nasekám na drobno v malém robotu, šlo by to i paličkou na maso.🙂Promíchám se lžící oblíbených obilných vloček. Zakápnu javorovým sirupem a promíchám.
  3. Do zapékací mističky dám ovoce, na něj už jen vyklopím vzniklou mandlovou drobenku a dám péct asi na 25 minut na180 stupňů do zlatova a křupava. Hotovo!

☝️Máte rádi také krémové dezerty? Zkuste jáhlový dezert v čistě rostlinné verzi.🙂

Crumble je výborný teplý i studený.👍

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.


Crumble bez mouky recept
Crumble peču na 180 stupňů asi 25 minut. Prostě do křupava! 🙂
 
Jablečný crumble dietní
A už jen zabořit lžičku. Pod křupavou drobenkou může být lesní ovoce, borůvky, broskve, hruška... 🙂
 
Mandlová drobenka
Šťavnatý, chutěmi nabitý a křupavý extra jednoduchý dezert!
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?