Rychle / jednoduše / zdravě

Čerstvé těstoviny s listovým špenátem a uzeným lososem

Jídlo připravené doslova za pár minut a výsledek vynikající. Chuť kvalitních čerstvých těstovin v kombinaci se šťavnatým špenátem, uzeným lososem a sladkou smetanou je neodolatelná.
Listový špenát večeře

Jak už jsem psala u mnoha receptů, poslední dobou nejčastěji používám celozrnné těstoviny různých druhů. Jsou ale jídla, u kterých si ráda vychutnám tradiční chuť těstovin. A když už, tak čerstvých. Smetana jídlo zvláční, zjemní, doladí, rozhodně není cílem vyrobit z jídla těžkou nálož v podobě hlubokého talíře zalitého čtvrt litrem hutné smetanovo - sýrové omáčky...

Toto jídlo lze připravit také v úplně zjednodušené formě bez cibule a česneku. Jak ale moudro praví, "cibule a česneku není nikdy dost" a obzvlášť na podzim se jejich pravidelná konzumace vyplatí.

Na 2 - 3 porce potřebujete

  • 250 g čerstvých těstovin
  • 100 g uzeného lososa
  • listový špenát (použila jsem BIO mražený, asi 150 g)
  • smetanu 30% ( použila jsem BIO asi 100 ml)
  • cibuli, česnek
  • sůl, pepř
  • Olivový olej
  • Může být citronová šťáva na dochucení

Postup

  1. Na troše olivového oleje jsem si orestovala na jemno nakrájenou cibulku. Ke konci jsem přidala na jemno nasekaný stroužek česneku, krátce promíchala a přidala listový špenát. Buď čerstvý nebo "povolený" v podobě rozmražených listů.
  2. Špenát je hned hotový, takže jsem ho jen chvíli podusila, ochutila solí, pepřem,přidala smetanu a ihned uzeného lososa nakrájeného na kousky. Dle chuti je možné zakápnout citronovou šťávou.
  3. Ihned jsem smíchala s těstovinama, které jsem si mezitím vedle v hrnci připravovala. Těstoviny jsem slila a ještě "mokré" přidala do pánve a vše jsem promíchala.

Hotovo raz dva :)

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Uzený losos recept

Tentokrát jsem použila čerstvé těstoviny fettuccine a mražený listový BIO špenát. Když seženu čerstvý, použiji ten.

 
Listový špenát recept

Těstoviny jsou smetanou jen decentně obalené, neplavou v ní...

 
Těstoviny recept

Losos, špenát, těstoviny a smetana. Už dávno vymyšlená kombinace, která funguje.

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?