Rychle / jednoduše / zdravě

Pečené brambory s česnekovým tvarohem

Tento recept zabere minimum času a to se počítá. Vzhledem k tomu, že v tomto receptu hraje významnou roli česnek, hodí se spíše jako večeře.
Pečené brambory s česnekovým tvarohem – rychlá večeře

Tento recept není žádné kulinářské umění. Je ale velmi zdravý, vynikající, zabere minimum času a to se počítá :)

Jen jedno upozornění: po požití této pochoutky si raději žádné rande neplánujte :)

Budete potřebovat

  • Brambory vhodné k pečení se slupkou (množství dle počtu strávníků)
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Čerstvá zelenina dle chuti – ledový salát, rajčata, okurky, papriky

Na česnekový tvaroh:

  • Tvaroh (zde je jedno, zda ve vaničce nebo klasický v kostce, zvolte spíše netučný)
  • Česnek – co kdo snese
  • Sůl
  • 1 lžičku panenského olivového oleje (obohatí tvaroh o cenné látky, které se jinak tepelnou úpravou znehodnotí)

Postup

  1. Syrové brambory pečlivě omyjte a podélně rozkrojte.
  2. Řeznou stranou dolů brambory vyskládejte na plech, pokapejte olivovým olejem a osolte.
  3. Pečte na 180 – 200° C cca 30 minut, až bude slupka svraštělá a zezlátlá.

Na výběr správného typu brambor dbejte. Jednou jsem použila brambory s „tlustou“ slupkou.Místo, aby byla slupka krásně křupavá, byla spíše žvýkací.

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Daniela
do toho tvarohu jsem dala česnek a čerstvý kopr a tento dip dávám i k jiným dobrotám,jako jsou např. bramboráky
Eva
tak tomu říkám skvělá večeře :-) díky za recept!
Eva
tak tomu říkám skvělá večeře :-) díky za recept!
Eva
tak tomu říkám skvělá večeře :-) díky za recept!
kuchař
nápaditá kuchařka Eva, chtěla asi nenápadně sdělit, že je to skvělá večeře a nápad století! čest její kulinářské fantazii a soustrast strávníkům
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?