Rychle / jednoduše / zdravě

Těstoviny s marinovanými rajčaty a čerstvou ricottou

Italové milují tento jednoduchý recept. Pasta con pomodorini e ricotta! Skvělá chuť marinovaných sladkých rajčátek s čerstvou ricottou a bylinkami je prověřená :)
Rajčata zdravý recept

Množství ingrediencí volím vždy podle množství porcí, které dělám. Obecně se dá říci, že na 4 porce stačí cca 400 g těstovin, 350 g rajčátek a 1 kelímek ricotty (250 g).

Budete potřebovat

  • Těstoviny
  • Hroznová nebo cherry rajčátka (dostatečně zralá)
  • Čerstvý sýr ricotta
  • Olivový olej extra virgine
  • Směs čerstvých bylinek (bazalka, pažitka, petržel, může být i máta ...)
  • Sůl, pepř, česnek
  • Trochu vody, ve které se vařily těstoviny

Postup

  1. Nejdříve si naložte rajčátka. Omyjte je, překrojte je na čtvrtky. Do mísy vložte nasekané bylinky, přideje rajčátka, prolisovaný česnek, olivový olej, sůl, pepř a promíchejte. Nechte v chladu marinovat alespoň 30 minut.
  2. Uvařte si těstoviny al dente. Pár lžic vody, ve které se těstoviny vařily si ponechte stranou.
  3. Těstoviny dejte do pánve a restujte 2 minuty na mírném stupni s rajčaty, ricottou a trochou vody z těstovin, která vše pomůže propojit.

V originálním receptu se na talíři každá porce posype ještě sýrem pecorino a zakápne olivovým olejem.

Ricotta patří mezi mléčné výrobky, které si zaslouží více pozornosti. Její jemná neutrální chuť je ideálním prostorem pro další ingredience, které jí mohou dodat pokaždé jiný rozměr. Z nutričního hlediska je pak ricotta zajímavá vysokým obsahem bílkovin, přitom lehkou stravitelností.

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Ricotta recept

Menší porce naložených rajčátek s bylinkami, česnekem a olivovým olejem. Nejideálnější volbou jsou zralá hroznová rajčata, která v jídle skutečně vyniknou.

 
Těstoviny zdravý recept

Všechny ingredience se musí před podáváním v pánvi pořádně promíchat a chuťově propojit. Když jsou těstoviny al dente, podrží si tvar, což vypadá dobře i na talíři. Zakápnout olivovým olejem, trochu bylinek navrch a hned se do toho pustit :)

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?