Rychle / jednoduše / zdravě

Fazolový salát s jablky a výbornou domácí zálivkou

Skvělý salát plný živin, chutí i barev. Výborné ingredience vyladí a propojí domácí sladko-kyselá zálivka...
Recept na zdravou zálivku

Moje oblíbená kombinace chutí. Jablka, červená cibule, fazole, feta... Fazole jsou bohaté jak na vlákninu, tak bílkoviny, rozhodně tedy nebudete mít po takovémto salátu za chvíli hlad...

Ingredience

  • oblíbený salát (ledový, polníček, baby špenát, rukola apod.)
  • jablko
  • červené fazole
  • červená cibule
  • sýr feta nebo balkánský

Na zálivku (více porcí)

Štáva z půlky citronu, 4 lžíce vody, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 1 lžička hořčice a 1,5 lžíce medu nebo jiného tekutého sladila

Postup

  1. Salát natrhám nebo překrájím na menší kusy, listy baby špenátu nechám v celku. Jablko nakrájím na kostičky, cibuli na proužky.
  2. Smíchám s uvařenými červenými fazolemi.
  3. Všechny ingredience na zálivku vymíchám metličkou a smíchám se zeleninou, jablkem a fazolemi.
  4. Na závěr na salát rozdrobím fetu, nebo ji rozkrájím na kousky. Ještě decentně pokapu zálivkou a dle chuti opepřím.

Výborná domácí zálivka skvěle ochutí zeleninu, fazole i sýr. Narozdíl od průmyslových zálivek se nejedná o nutričně nehodnotnou tekutinu.

☝️Sýr Feta můžete využít také v tomto receptu na rukolový salát s fetou, sušenými meruňkami a citronovo-medovým dresinkem.🐭

Saláty, které kombinují chutě ovoce a sýrů mají něco do sebe! 🙂

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Zeleninový salát s fazolemi
 
Červené fazole recept
 
Zeleninový salát s balkánským sýrem

Skvělá a vyvážená kombinace chutí

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Martina B.
Použila jsem ledový salát, bílé fazole z konzervy, červenou papriku, navíc jsem dala zelenou cibulovou nať. Sýr řeckého typu jsem zapomněla koupit, takže jsem použila výseč plísňáku (Kamadet), co byla v lednici. Jako sladidlo jsem dala tekutý pampeliškový sirup. Pravděpodobně jsem tedy vyrobila něco úplně jiného :-) Ale je to výborné :-)
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?