Rychle / jednoduše / zdravě

Domácí ovesné sušenky přírodně slazené

Zdravé, bohaté na vlákninu, akorát sladké. Domácí sušenky s ovesnými vločkami, voňavé po mandlích a datlích. Oblíbí si malí i velcí :)
Zdravé sušenky

Různé druhy sušenek zkouším často. Občas se nechám inspirovat recepty v knihách nebo časopisech, občas vymýšlím a hňácám a přidávám ingredience podle zásob nebo nálady. To byl přesně případ těchto sušenek. Drží pěkně pohromadě, nedrobí se, takže jsou ideální k zabalení někam s sebou.

Budete potřebovat

  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 80 g mouky (dala jsem 50 g cizrnové mouky a 30 g hladké mouky)
  • 2 lžíce kokosového oleje (nebo másla)
  • 1 celé vejce
  • 50 g datlové pasty (nebo jiného sladidla)
  • 50 g na jemno nasekaných mandlí
  • 1 lžíci medu
  • 1/2 lžičky bio kypřícího prášku do pečiva
  • 2 lžíce vody

Postup

  1. Všechny ingredience smíchejte dohromady a zpracujte v bochánek těsta, který nechte alespoň 15 minut "odležet"
  2. Z těsta odebírejte malé kousky a z každého vytvarujte kuličku menšího golfového míčku. Mělo by jich být 19 nebo 20.
  3. Kuličky přendejte na nepřilnavý plech nebo plech vyložený pečicím papírem a trochu je rozplácněte. Pomáhám si tou hladší plochou paličky na maso. Lze použít i skleničku.
  4. Pečte na 175 stupňů 15 - 20 minut.

A to je celé! Výhoda těchto sušenek je ta, že se povedou, ať je uděláte tlustší či tenčí. Nemusí být tedy "precizně" připravené, což znamená, že nám s nimi mohou pomáhat i děti (nebo chlapi) :)

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Sušenky pro děti
 
Sušenky z ovesných vloček
 
Ovesné sušenky domácí
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

kristýna
Můžu se prosím zeptat, jak je to s alternativnim sladidlem? Kolik treba medu nebo rozmixovane rozinky nebo banan? Diky.
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?