Rychle / jednoduše / zdravě

Tvarohová chlebíčková pomazánka

Vejce, kyselé okurky či nakládané papriky se dají použít i jinak, než na ozdobení chlebíčků ...
Zdravá pomazánka

Abych vše hned v úvodu uvedla na pravou míru. Nejedná se o podkladovou pomazánku na chlebíčky, ale o pomazánku, která vznikla z ingrediencí, kterými se chlebíčky zdobí. Po jejich výrobě mi zbyla čtvrtka sklenice nakládaných paprik, 2 kyselé okurky a 1 vejce. Sáhla jsem do lednice pro nízkotučný tvaroh a během minuty vyrobila pomazánku, která se chutí podobá budapěšťské.

Budete potřebovat

  • 1 tvaroh ve vaničce
  • Hrst červené nakládané papriky (dodá pomazánce jedinečnou chuť)
  • 2 kyselé okurky
  • 1 až 2 na tvrdo vařené vejce
  • Na ochucení - sladkou papriku a sůl

Postup

  1. Papriku, kyselé okurky i vejce nasekejte na malé kousky.
  2. Smíchejte s tvarohem. Pokud máte nějaké "zelené koření", přidejte dle chuti.
  3. Dohuťte solí a červenou paprikou.

TIP

  • Nadšenci do cibule mohou samozřejmě přidat i tu.
  • Povoleny jsou rovněž jakékoliv zelené bylinky. Třeba doma vypěstovaná řeřicha nebo vojtěška alfa alfa.
  • Tato pomazánka se hodí nejen na chleba, ale i k bramborám na loupačku.
Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Rose
Gee wilrikels, that's such a great post!
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?