Rychle / jednoduše / zdravě

Salát s pečenými paprikami a ricottou

Čerstvý polníček, pečené papriky ochucené česnekem, olivovým olejem a balsamikovým octem. Jako zdroj bílkovin dobře stravitelný sýr Ricotta, který skvěle doladí čerstvě namletý pepř. Výborný salát!
Zeleninový salát s ricottou

Čerstvé papriky ve větším množstvím mohou být pro mnoho lidí těžké na trávení. Když se ale upečou a ochutí, stanou se chuťově úžasnou ingrediencí v nejednom salátu.

Ingredience

Na pečené papriky

  • Barevné papriky ( na 4 porce dělám asi z 1 kg)
  • Olivový olej
  • 3 stroužky česneku
  • Sůl
  • Balsamikový ocet

Další ingredience

  • Listový salát dle chuti a sezóny ( na fotce je polníček)
  • Ricotta ( čerstvý syrovátkový sýr)
  • Semínka dle chuti ( dýňová, slunečnicová, mohou se i krátce na sucho opražit)
  • Olivový olej
  • Pepř

Postup

  1. Papriky omyju a dám je celé péct do trouby asi na 200 stupňů, dokud se slupka dostatečně neopeče. Trvá to min. 45 minut.
  2. Pokud jsou papriky drobnější a "tenké", tak je jen zbavím jádřinců a nakrájím na větší kousky. Pokud jsou papriky masité a mají tlustou slupku, je možné je po upečení oloupat. Po vyndání z trouby se chvíli nechají zapařit pod pokličkou a slupka jde velmi snadno stáhnout.
  3. Kousky pečených paprik smíchám s olivovým olejem, prolisovaným česnekem, osolím, zakápnu tmavým balsamikovým octem, promíchám a nechám odležet, aby do sebe papriky nasály všechny chutě.
  4. Pečené papriky smíchám s listovým salátem. Výborná je třeba rukola nebo polníček, ale také baby špenát. Do každé misky dám lžičkou pár kopečků ricotty a doladím olivovým olejem, čerstvě namletým pepřem a lžící oblíbených semínek.

Pokud vám sedne chuť pečených paprik, doporučuji vyzkoušet tento jednoduchý recept na papriky plněné sýrem zapečené s bramborami

Výhodou tohoto salátu je dobrá stravitelnost, a to díky pečeným paprikám a lehké ricottě.

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Pečené papriky recept
Upečené papriky nakrájené na kousky a smíchané s olivovým olejem, česnekem a balsamikovým octem. Dají se smíchat se salátem, ale také podávat jako příloha ke grilovaným masům, rybám či sýrům.
 
Salát s pečenými paprikami a ricottou
Ricottu se salátem a paprikami rozhodně nepromíchávám. Jen ať pěkně vyniknou jednotlivé ingredience a jejich barvy. Před podáváním stačí jen zakápnout olivovým olejem a opepřit. Vynikající!
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?