Rychle / jednoduše / zdravě

Alsaský cibulový koláč

Slaný koláč, na který potřebujete jen pár ingrediencí, je snadné ho připravit a vždycky nadchne svojí návykovou chutí.
Cibulový koláč

 Potřebujete

  • Těsto (na 1 plech používám poloviční dávku z toho receptu na těsto na vyšší pizzu
  • 5 středních cibulí
  • 150 g kvalitní slaniny
  • 1 kelímek husté zakysané smetany
  • trochu oleje na opečení cibule a slaniny
  • Na dochucení sůl, pepř, muškátový oříšek

 Postup

  1. Nejdříve si připravím těsto. Je možné ho i koupit, ale já si připravuji toto domácí těsto ,protože ho mohu udělat z bio špaldové mouky 1050.
  2. Slaninu si nakrájím na drobné kousky, cibuli na tenké proužky, půlkolečka. Pak obojí opeču na troše oleje a nechám chvíli vychladnout.
  3. Opečenou slaninu s cibulí pak už jen smíchám se zakysanou smetanou ochucenou solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
  4. Těsto rozválím a dám na plech, na něj rozprostřu směs a dám péct na 200 stupňů asi na 20 minut.

Víc řečí netřeba, výborné to je! :)

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Cibule recept
Cibule, zakysaná smetana, kvalitní slanina a domácí těsto. To jsem udělala ze špaldové mouky.
 
Slanina recept
Náplň je hotová během chvilky. Cibuli se slaninou stačí pár minut restovat na troše oleje.
 
Slaný koláč recept
Pak už stačí jen smíchat se zakysanou smetanou, ochutit muškátovým oříškem, solí a pepřem.
 
Slaný francouzský koláč
Nejdříve to vypadalo, že bude náplně málo, ale všeho je tak akorát.
 
Cibule koláč
Po 20 minutách v troubě to vypadá, že je upečeno :)
 
Koláč cibulový se slaninou
Koláč jde dobře rozkrájet "kolečkem" na pizzu. Když uděláte menší kousky, vzniknou malé chuťovky jako pohoštění.
 
Těsto na pizzu
Říkám to narovinu. Jeden kousek nestačí :)
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?