Rychle / jednoduše / zdravě

Alsaský cibulový koláč

Slaný koláč, na který potřebujete jen pár ingrediencí, je snadné ho připravit a vždycky nadchne svojí návykovou chutí.
Cibulový koláč

 Potřebujete

  • Těsto (na 1 plech používám POLOVIČNÍ dávku z toho receptu na těsto na vyšší pizzu
  • 5 středních cibulí
  • 150 g kvalitní slaniny
  • 1 kelímek husté zakysané smetany
  • trochu oleje na opečení cibule a slaniny
  • Na dochucení sůl, pepř, muškátový oříšek

 Postup

  1. Nejdříve si připravím těsto. Je možné ho i koupit, ale já si připravuji toto domácí těsto. Na jeden alsaský koláč stačí polovina dávky těsta v odkazu.
  2. Slaninu si nakrájím na drobné kousky, cibuli na tenké proužky, půlkolečka. Pak obojí opeču na troše oleje a nechám chvíli vychladnout.
  3. Opečenou slaninu s cibulí pak už jen smíchám se zakysanou smetanou ochucenou solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
  4. Těsto rozválím a dám na plech, na něj rozprostřu směs a dám péct na 200 stupňů asi na 20 minut.

 TIP

Pokud nestíháte připravit domácí těsto, můžete použít kvalitní hotové, např. chlazené těsto na pizzu

☝️ Doporučuji vyzkoušet také tento zelný závin.🙂

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Cibule recept

Cibule, zakysaná smetana, kvalitní slanina a domácí těsto. To jsem udělala ze špaldové mouky.

 
Slanina recept

Náplň je hotová během chvilky. Cibuli se slaninou stačí pár minut restovat na troše oleje.

 
Slaný koláč recept

Pak už stačí jen smíchat se zakysanou smetanou, ochutit muškátovým oříškem, solí a pepřem.

 
Slaný francouzský koláč

Nejdříve to vypadalo, že bude náplně málo, ale všeho je tak akorát.

 
Cibule koláč

Po 20 minutách v troubě to vypadá, že je upečeno :)

 
Koláč cibulový se slaninou

Koláč jde dobře rozkrájet "kolečkem" na pizzu. Když uděláte menší kousky, vzniknou malé chuťovky jako pohoštění.

 
Těsto na pizzu

Říkám to narovinu. Jeden kousek nestačí :)

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Petronella
Jediné slovo a to LUXUSNÍ. Manžel mlaskal a to je co říct, protože jak je tam moc zeleniny, tak to nechce.
Kamila (varilamysicka.cz)
Děkuji moc za zpětnou vazbu!! :-) Super, že to doma prošlo :-)
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?