Rychle / jednoduše / zdravě

Křupavé karbanátky z dýně a červené čočky s domácím jogurtovým dipem

Dvě zdravé oranžové suroviny a co všechno se z nich dá vymyslet. Třeba tyto jednoduché karbanátky nebo placičky, které jsou skvělé teplé i studené, doma i na cestách :)
Červená čočka recept

Potřebujete

  • 200 g červené čočky (použila jsem celou loupanou)
  • 200 g nastrouhané dužiny dýně (měla jsem zrovna Hokaido)
  • 2 větší vejce
  • kukuřičnou strouhanku na zahuštění (dle situace, asi 5 lžic)
  • Na dochucení sůl, česnek, dala jsem i oregano
  • Tuk na opečení karbanátků (může být olivový olej nebo máslo Ghí)

Postup

  1. Celou loupanou červenou čočku jsem si přes noc namočila. Vodu jsem druhý den slila a čočku jsem uvařila do měkka. Vodu jsem slila, čočku nechala vykapat na sítku.
  2. Dužinu dýně jsem nastrouhala na hrubo, krátce orestovala na pánvi a smíchala s čočkou a vejci. Ochutila jsem směs solí, česnekem, zelenými bylinkami a dohustila kukuřičnou strouhankou tak, aby směs byla kompaktní.
  3. Rukama jsem vytvarovala karbanátky, které jsem z obou stran opekla na nepřilnavé pánvi na troše tuku.
  4. K tomu jsem si vyrobila dip z jogurtu, který jsem nechala přes plátýnko vykapat. Ochutila jsem ho česnekem, solí a olivovým olejem.

Výborné!! Ať se vám také povedou :)

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Vegetariánské karbanátky

Uvařená červená čočka a orestovaná nastrouhaná dýně tvoří základ receptu.

 
Dýně recept

Směs je třeba pořádně propracovat, aby byla zcela kompaktní.

 
Dýňové placičky

Karbanátky jsem tvarovala rukama. Pokud by se vám pod rukama úplně rozpadaly, je třeba směs více zahustit nebo ji nanášet na pánev lžící.

 
Dýně hokaido recept

Samozřejmě by se daly upéct i v troubě, tentokrát jsem ale zvolila variantu opéct je na nepřilnavé pánvi na troše tuku.

 
Zeleninové placičky

K zeleninovým karbanátkům u mně na talíři nesmí chybět dip. Vyrobila jsem ho z vykapaného jogurtu, který jsem ochutila solí, koprem, česnekem a lžičkou olivového oleje.

 
Karbanátky bez masa

Mají krásnou barvu a dají se jíst i rukama. Křupavé, vláčné a s dobrým domácím dipem dohromady úžasné.

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Kleris
To vypadá nádherne, šlo by upéct i v troubě, na kolik stupňů a jak dlouho byste prosím pekla
Monika
Lákavý recept, určitě vyzkouším. Jen mě zaráží, proč namáčet červenou čočku?
Jay
Cervena cocka se nenamaci uvari se velice rychle.
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?