Rychle / jednoduše / zdravě

Snídaně a svačinky

Kouzlo těchto jednoduchých pečených placiček je v jablečném pyré. To se postará o dokonalé propojení ingrediencí i sladkost. Není třeba přidávat žádný tuk ani cukr...👍
Jemně mletou pohankovou mouku lze výborně využít při přípravě palačinek. Přidáním jablek do těsta jsou extra vláčné...👍
I z takové obyčejné základní suroviny jako jáhly je možné vyrobit krémový dezert, který překvapí svou báječnou chutí...
Lívanečky nemusí být jen sladké. S různými druhy čerstvých sýrů či pomazánek skvěle chutnají i ve slané variantě. Červená řepa jim dodá vláčnost a netradiční barvu.👍
Snadné na přípravu, z dostupných surovin. Hodí se jako zdroj energie na výlety či sport, skvěle poslouží i jako sladkost na chuť. 👍
Sandwich, se kterým není žádná nuda. Rozpečený sýr a "zelená bomba" quacamole zajistí perfektní chuť. A ještě je krásný na pohled. 🙂
Tradiční bezlepkový moučník, jehož základ tvoří výživné jáhly. V zimě se do něj hodí sušené ovoce, v létě zase různé druhy čerstvého. Se šťavnatými meruňkami je výborný! 👍
Nejpřirozenějším způsobem, jak připravit domácí rýžovou kaši, je sáhnout po celozrnné kulatozrnné rýži. Ve srovnání s "instantní přípravou" je kaše sytější, nutričně bohatší a chuťově opravdovější.👍
Loupat 10 na tvrdo uvařených křehkých křepelčích vajec stojí nějaký ten čas. Lze na to jít snadněji. Ideální je zastřené křepelčí vejce či jeho krátká úprava v troubě. Skvěle se hodí ke křupavému toustu a pikantní sýrové pomazánce.
Inspirace na snídani pro milovníky výrazných sýrů, poctivé zeleniny a domácího pečiva.
Koho by nebavilo namáčet si křupavé tyčinky v krémovém sýrovém dipu. Domácí verze známé svačinky je báječná! 🙂
Kombinace jablek, skořice a medu nikdy neomrzí. Spojte je s tradičními francouzskými tousty a máte zajímavou snídani "jako z filmu".
Tento toustový chléb nevydrží tak dlouho jako ten kupovaný. Je totiž tak dobrý, že prostě nevydrží. Kromě "opravdové" chuti je obrovskou výhodou jasné složení bez zbytečných aditiv.👍
Jak rychle a jednoduše se dá vyrobit zdravá svačinka nebo jen tak "něco na chuť"? Stačí mít kefír a mražené jahody. Vynikající!
Když je chuť na sladké palačinky a nechcete do nich namazat půl sklenice přeslazeného džemu, přichází na řadu jemný Skyr bohatý na bílkoviny a husté domácí pyré z jahod. Výborná kombinace! 🙂
Jidáše jsou tradiční sladké velikonoční pečivo, které se po upečení potírá zdraví prospěšným medem. Nejčastěji se motají z provazů těsta do různých tvarů. Mohou mít ale i tvar ptáčků a přivolávat tak jaro.
Podušené hrušky se skořicí lehce oslazené medem mají úžasnou chuť, která vynikne třeba na domácích lívancích. Lívance ve verzi s jemně mletou pohankovou a špaldovou moukou obsahují více vlákniny.
Máte chuť dát si ke snídani vejce? A nechce stát u pánve? A máte chuť si snídani z vajec zabalit na cestu s sebou do krabičky? Zkuste vaječné muffiny. Velmi praktická záležitost :)
Velmi jednoduché na přípravu, žádné upatlané ruce, žádný bordel v kuchyni z rozsypané mouky. Elegantní způsob, jak si dopřát zdravé domácí sušenky.
Připravit domácí kynuté lívance je jednoduché, zapojit alternativní mouku zase nápadité a z nutričního hlediska přínosné.
Netradičně pojatá svačina, která zaujme především v období Velikonoc. Papírových obalů a vajec máme až až a k tomu ta všudypřítomná tendence originálně tvořit :)
S palačinkami si lze poradit na tisíc způsobů. Můžeme střídat náplně, mouky, velikosti, ale také barvy! Kakaové palačinky jsou zase něco jiného. Tmavé těsto v kombinaci s bílým tvarohem je super!
Základní recept na celozrnný nekváskový špaldový chleba, který připravuji v domácí pekárně. Vhodné především pro ty, kteří mají rádi chléb, není jim ale lhostejné jeho složení.
Vafle jsou skvělý materiál pro kreativitu a použití různých základních surovin. Úžasně voňavé a křupavé mohou být i bez bílé mouky a moučkového cukru.
Tip na snídani plnou mikroživin, vlákniny a zdravých tuků, která je díky cibuli, česneku a chilli vlastně i tak trochu antibiotická :)
Co s avokádem? Už samotný nápad sníst ho "jen tak" je výborný. Jsou tu ale i další skvělé možnosti, jak si toto ovoce oblíbit. Pikantní guacamole, avokádový pudink nebo krása na talíři v podobě vejce zapečeného v avokádu.
Když je chuť na něco sladkého, dopřejte si takovou variantu, která vašemu tělu zároveň dodá zajímavé spektrum živin. Sezamová pasta tahini spolu s medem udělá luxusní dezert jak z obyčejného jogurtu, tak ovoce.
Když máte k dispozici dobrého uzeného lososa a zralé avokádo, tak není třeba vymýšlet nic dalšího. Extra chuti však docílíte pomocí zakysané smetany vyladěné o čerstvou citrónovou šťávu ... Společně s žitným chlebem skvělá snídaně.
Dopřejte si během chvíle úžasnou snídani v podobě těchto lívanců, jejichž základ tvoří banán. Jsou samy o sobě dostatečně sladké, nemusíte tak přidávat žádný další cukr.
Inspirace na snídani s nízkým glykemickým indexem. Obsahuje dostatek vlákniny, bílkovin a zasytí na několik hodin.
Klasické palačinky znají všichni. Mléko, vejce, bílá mouka. S palačinkami se ale dá všelijak vyhrát. Třeba do těsta nastrouhat jablka a přidat skořici. Je to výborné!
Tyto cookies jsou jedinečné v tom, že jsou obalené v sezamu, který získá po upečení báječnou "opraženou" chuť a také v tom, že nejsou tvrdé. S jogurtem a ovocem jsou proto ideální ke svačince nebo snídani.
Udělat dobrou vajíčkovou pomazánku je opravdu velmi jednoduché. Domácí bude vždycky chutnat úplně jinak než jakákoliv kupovaná. Když ji namažete na kvalitní chléb a doplníte o porci čerstvé zeleniny, máte postaráno o dobrou snídani.
Když chcete upéct něco sladkého, ale aby to nebyl samý cukr a samá mouka. Skvělou volbou je tento tvarohový moučník s jablky, akorát sladký po rýžovém sirupu a rozinkách.
Osvědčený způsob, jak připravit speciální snídani, která je přitom nenáročná na ingredience, zdravá a také rychle hotová. A když vafle, tak jedině domácí.
Pudink může posloužit jako základ pro další nápady. Různé dezerty nebo svačiny ...
Máte rádi slané snídaně? Hemenex, vejce, pečivo, šunku, sýry, pomazánky, paštiky ... Zkuste to občas proložit snídaní, která se může na první dobrou zdát alternativní, ale většinu lidí svou chutí rozhodně překvapí.
Opéct se dá v podstatě jakékoliv pečivo, ale topinky z klasického pšenično-žitného kváskového chleba jsou jen jedny. A dají se připravit nejen v topinkovači.
Vděčné těsto, ze kterého můžete vykrajovat nejen tyčinky různých velikostí, ale také tvary. Jaké je chcete mít, to už záleží na Vás. S celozrnnou moukou? Cizrnovou? Posypané sýrem nebo kmínem nebo konopnými semínky? Všechno je možné :)
Když máte rádi vejce na mnoho způsobů a máte rádi hezké snídaně, připravte si volské oko zapečené v troubě. Ve variantě caprese lahodí nejen oku.
Lahodná kombinace máku, třešní, sirupu a zapečených vloček může posloužit jako nápad na zdravou sladkou svačinu, která je nutričně bohatá.
Sladce péct se dá i bez cukru a bílé mouky. Variant je mnoho a každý musí objevit tu svoji, aby mu to chutnalo. A když se do moučníků běžně přidávají mleté ořechy a mrkev a jablka, tak proč ne mletá slunečnicová semínka a červená řepa.
Někdy je potřeba, aby svačina pořádně zasytila. V tom případě by měla obsahovat bílkoviny, sacharidy, tuky i vlákninu. Pro tento případ se hodí tortilla, do které můžete schovat to, co by jinak z chleba vypadlo.
Zdravé, bohaté na vlákninu, akorát sladké. Domácí sušenky s ovesnými vločkami, voňavé po mandlích a datlích. Oblíbí si malí i velcí :)
To je tak, když dáte jahodám a myssli nový rozměr. Vynikající dezert, který chutí nemůže zklamat.
Nápad, jak si vzít kaši s sebou :-)
Kupované sladké tvarohové či smetanové krémy bývají mnohdy přeslazené a nechutnají přirozeně. Skvělou volbou je udělat si domácí ze základních surovin ...
Jak dopřát dětem sladkou svačinu bez použití rafinovaného cukru a nekvalitního tuku? Nad tím jsem se zamyslela a vytvořila pro ně tyto medvídky.
Pokud se chceme vyhýbat častým nachlazením, je třeba posilovat imunitu. A zrovna svačiny formou smoothie jsou ideální a pohodlnou volbou, jak do sebe dostat široké spektrum mikroživin a biologicky aktivních látek.
Lívanečky bez mouky? No jasně, jde to.
Když se žaludek hlásí o své a každá minuta je drahá, poslouží skvěle vaječná omeleta. A pěkně vylepšená o ricottu a sušená rajčata ...
Udělat hranolky neznamená jen vytáhnout ty bramborové z mrazáku a usmažit je ve friťáku.
Krém podobný oblíbenému pribináčku si můžete během chvíle vyrobit i doma.
Rychlé a jednoduché lívance, kde hlavní roli hraje sýr cottage, který vyniká výhodným poměrem tuků a bílkovin.
Výrobit si přírodní sýr doma je velmi jednoduché. Pár minut práce stojí za zdravý a perfektní výsledek :-)
Kdo nemá na Maledivy, může tvořit malé divy - ale z ovoce :-)
Rýžový či špaldový chlebíček namazaný pomazánkou? Neurazí, nenadchne. Co když ale z každého vyrobíte originální příšerku?
Obilné kaše vařené z celých obilovin patří obecně k těm zdravým snídaním.Jejich příprava je jednodušší, než si možná myslíte :)
Toustovač si občas zaslouží zapéct něco zajímavějšího, než jen sýr a šunku ....
Toustový chleba stačí dvakrát překrojit a můžete snídani či svačinu naservírovat jako veselé piškvorky.
Zkuste nakrájená jablka na měsíčky posunout o level výše a udělat ještě více pro své zdraví.