Rychle / jednoduše / zdravě

Saláty

Skvělý salát plný živin, chutí i barev. Výborné ingredience vyladí a propojí domácí sladko-kyselá zálivka...
Kuřecí prsa z pomalého hrnce považuji za jednu z nejsnadnějších a nejlepších možností, jak připravit chutné a měkké maso nejen do salátů.
Kdo by chtěl jíst chuťově nudný salát... To se v tomto případě nestane. Sladko - kyselá chuť meruněk ve spojení s výraznou fetou, rukolou a vyladěným domácím dresinkem je sázkou na jistotu.
Nápad na sytý a barevný salát v čistě rostlinné verzi. Těstoviny zasytí, opečené tofu je zase zdrojem bílkovin a výrazné chuti. Vše perfektně doladí domácí bylinková zálivka ve stylu pesta.
Aby se brambory hodily do zeleninového salátu, musí být správně upravené. Dobře dochucené, pevné a na povrchu křupavé.
Kdo má rád zeleninu, je salát vždy dobrý nápad. Co když ale chceme, aby více zasytil? Výborné je přidat rýži, vejce a svěží domácí zálivku!
Nízká cena, vysoká dostupnost, bohatý zdroj vitamínu C, vlákniny a prospěšných bakterií. To je kysané zelí. Jedním z nejsnadnějších způsobů, jak z něj něco vyrobit je tento jednoduchý, oblíbený a chuťově atraktivní salát.
Čerstvý polníček, pečené papriky ochucené česnekem, olivovým olejem a balsamikovým octem. Jako zdroj bílkovin dobře stravitelný sýr Ricotta, který skvěle doladí čerstvě namletý pepř. Výborný salát!
Návod, jak téměř bez námahy zpracovat syrovou červenou řepu. Výsledkem je výborná, zemitá a koncentrovaná chuť této zdravé kořenové zeleniny.
Červená řepa jednoznačně patří do zdravého jídelníčku. A když s ní chcete mít co nejméně práce, tak zabalit do alobalu, hodit do trouby na 200 a pryč ruce od toho :-) Pak už jen minutková práce jako rozpéct kozí sýr a naházet na talíř nějakou tu zeleň :)
Vajíčkový salát ve stylu "vejce rozmíchaná s majonézou"? Co na to jít nápaditěji, přidat pár ingrediencí a salát trochu odlehčit.
Vynikající salát, který můžete použít jako předkrm nebo i samostatné jídlo. Prověřená kombinace ochucené rukoly, řepy, kozího sýra a ořechů nemůže zklamat!
Když je nálada na něco lehkého, bohatě si vystačíte s červenou řepou a hustým jogurtem, chuť i nutriční hodnoty pak snadno vyladí hrstka vlašských ořechů.
Chuťově výrazný sýr dodá šmrnc každému salátu. Quinoa je zase nutričně hodnotná obilovina, která je do studených salátů jako stvořená. Jak jim to jde dohromady? :)
Quinoa je "chytrou" ingrediencí do zeleninových salátů. Je zdrojem hodnotných aminokyselin a skvěle chutná. S citronovo - medovou zálivkou tvoří povedenou dvojku.
Zelenině rádi v salátech dáváme výraznější chuť. Nejčastěji pomocí zálivek nebo dresingů. Zkuste to jinak, zdravěji...Inspirujte se pestem a využijte jarní bylinky, které jsou bohatým zdrojem prospěšných fytochemických látek.
Různé druhy listů mohou doplnit sendvič, mohou být ale především dobrým a zdravým základem pro syté saláty vhodné k obědu či večeři. Zkuste je doplnit o cizrnu, parmazán a krekry. Vynikající chuť zaručena :)
Variace svěžích listových salátů dohromady s výraznou chutí grilovaného kozího sýra je už tak dost dobrý základ. Přidáte-li na talíř ještě červenou řepu, pomeranč a opražená dýňová semínka, chuťově dokonalý salát je na světě.
Lehký, osvěžující, zdraví prospěšný a navíc velmi jednoduchý na přípravu. Osvědčená kombinace chutí, která funguje.
V zimě není vhodné období pro příliš velké množství syrové zeleniny, která ochlazuje organismus. Zima je ale velmi vhodné období pro kysané zelí, ze kterého se dají dělat rychlé výborné saláty.
Quinoa je výživná bezlepková pseudoobilovina, která má v kuchyni snadné a široké využití. Můžete ji přidat třeba do zeleninového rizota, vynikající je ale i do studených salátů.
Typ na lehký salát, který se s kouskem pečiva hodí jako odpolední svačina.
Rýže není na světě jen proto, aby z ní bylo rizoto nebo příloha k omáčce. Směle ji zapojte do salátů, které jsou díky ní syté a přitom pořád svěží.
Salát může být pokaždé jiný, když ho pokaždé jinak ochutíte. A jak? No pomocí různých dresingů a zálivek. A jednu skvělou můžete vyrobit díky sezamové pastě tahini, která vyniká specifickou a návykovou chutí.
Jemná chuť mozzarelly nemusí každému přijít zajímavá. Zkuste ji podtrhnout výrazným pestem, k tomu ji dát na talíř spolu s křupavými opečenými bramborami a o nedostatku chutí nemůže být ani řeč.
Polníček se používá stejně jako hlávkový salát, je ale bohatší na živiny. Vyniká množstvím vitaminů C a kyseliny listové. V kombinaci s výbornou zálivkou a opečeným tempehem rozhodně nadchne. Navíc vše za 5 minut hotovo...
Není salát jako salát. Tento patří mezi ty, po kterých rozhodně nebudete mít za chvíli hlad.
Pár minut u pánve, jejichž výsledkem je opravdový chuťový zážitek.
Jeden z mých nápadů, jak využít červenou řepu, která je mnohem víc než kyselý kompot ze školní jídelny.
Šmakoun - možná ho vídáte v chlaďáku se zdravými potravinami a říkáte si "Co s ním". Tady je jeden jednoduchý návod, jak ho využít.
Jednoduchý nápad, co s celerem, že jednodušší už snad být ani nemůže :-)
Další nápad, co rychlého vyrobit z vajec. Opravdu povedený salát!
Udělat si výborný vajíčkový salát lze i bez sklenice majonézy ...
Zeleninový salát může výborně posloužit jako příloha třeba k masu nebo rybě. Kombinace zeleniny, cibule a jablek je nejen chutná, ale i moc zdravá.
Zeleninové saláty na 1000 způsobů, to je to pravé pro naše zdraví. Tentokrát varianta se salátem polníčkem a červenými fazolemi. Dokonale zasytí ...
Zkuste si někdy vychutnat základní chutě dobrých surovin, jako je rýže, čočka a čerstvá zelenina
Obalovaná cuketa, dušená cuketa, zapečená cuketa. Co takhle si ji dát syrovou? V salátu je perfektní!
Netradiční salát, který nadchne nejen milovníky tempehu.
Díky kuskusu, který se nemusí vařit, můžete do 10 minut připravit sytý a výživný salát Pikantní koření mu navíc dodá výraznou chuť.
Jak doplňovat v zimě vitaminy tím nejpřirozenějším způsobem? Třeba tímto salátem.
Jednoduchý těstovinový salát, nejlepší pořádně vychlazený.
Zkuste se někdy podívat na etiketu kupovaných dresingů. Opravdu za toto chcete dávat své peníze?
Tofunézu můžete použít všude tam, kde majonézu – do dresingů, na saláty, do pomazánek či bramborových salátů.
Zeleninové saláty jsou oblíbené, občas je to ale to samé dokola. Rajčata, okurka, salát...Zelný salát je příjemnou změnou a může doplnit jakékoliv jídlo.
Jak je známo, k sýru i šunce ovocné chutě jdou. Salát je vhodný jako příloha ke grilování nebo při různých oslavách. Každopádně si ho můžete doma udělat jen tak a zakousnout k němu na sucho opečený, nejlépe celozrnný, toust.
Tento salát se výborně hodí jako hlavní jídlo do teplých jarních či letních dnů. Zároveň je dobrou „fintou“, jak do sebe dostat pořádnou porci zeleniny.