Naučte se naplno a správně používat sušená rajčata. Objevte, proč jsou vyhledávanou ingrediencí na celém světě. Ať už se vám dostanou do ruky vysušené kousky rajčat nebo ty ve skleničce naložené v oleji, je dobré znát pár pravidel, jak s nimi zacházet.
Tento teplý salát je dokonalou kombinací chutí. Křehké listy polníčku obalené domácím balsamikovým dresinkem s kousky sýra, který je na povrchu křupavý a uvnitř krémový.
Krásné jídlo pro speciální příležitost i zdravá večeře.
Sytý salát ze zelené čočky je bohatý na bílkoviny a vlákninu. Zelenina mu dodá zářivé barvy, zálivka zase svěží chuť. Zelená čočka si při vaření lépe drží tvar, než jiné druhy čočky. Hodí se tedy do různých salátů, kde vynikne její pěkný vzhled.
Jak udělat šopský salát skvělé autentické chuti? Je třeba připravit tu nejlepší zálivku. Ta dodá kouskům zeleniny originální chuť. S pravým balkánským sýrem nemá tento salát chybu.
Další variace na skvělý vajíčkový salát, který je osvědčenou kombinací vajec uvařených na tvrdo, zralých rajčat a zakysané smetany. Vše výrazně dochucené, s křupavou bagetkou perfektní.
Vajíčkový salát nemusí být jen vejce + cibule + celá sklenička majonézy. Vyzkoušejte tuto lahodnou a svěží verzi s ředkvičkami a kyselými okurkami. Tento salát dělám ráda po Velikonocích, kdy jsou doma vždy nějaká vejce na tvrdo, která je třeba využít.
Sytý a výživný salát, který je dokonalou kombinací výrazné řepy, vlákninou nabité čočky a šťavnaté mini mozzarelly v podobě praktických kuliček. Vychytaný dresink vše skvěle dochutí. V receptu najdete návod na nejlepší úpravu syrové řepy a správné vaření belugy.
Na přípravu i ingredience jednoduchý rybí salát, jehož základ tvoří výrazné nakládané matjesy. Vyladěná kombinace chutí, s křupavou bagetkou či dobrým žitným chlebem extra žravé.
Jaké divy může nadělat trocha kefíru! Krůtí maso je díky naložení měkké a po upečení více šťavnaté. Atraktivní křupavé stripsy se hodí jako zdroj bílkovin třeba k salátu. Pokapané jednoduchým domácím tahini dresinkem jsou zase hned o level jinde.
Vláčný a sytý těstovinový salát, který je barevný a plný výživných ingrediencí. Příprava je snadná. Krémový avokádový dresink mu dodá jedinečnou konzistenci i chuť.
Vláčný sandwich s bohatou a výraznou náplní v podobě tuňákového salátu. Pořádná porce do měkka podušeného pórku se skvěle spojí s tuňákem a sýrem cottage. Dávka vlákniny i bílkovin zajištěná.
Čočka beluga je výjimečná tím, že se vaří jen krátkou dobu a drží tvar. Perfektně se proto hodí do míchaných salátů, kde vynikne svojí tmavou barvou a vzhledem. Čočkový salát je vynikající se zastřeným vejcem, které mu dodá další živiny a sytost.
Vynikající sytý vychlazený salát s čerstvou zeleninou a měkkým masem se skvěle hodí k obědu do teplejších dnů. Praktický je i jako jídlo s sebou do krabičky. Jogurtovo-sýrový dresink ho perfektně doladí a zvláční.
Kapr s bramborovým salátem nemusí být jen štědrovečerní záležitost. Zkuste ho jednoduše opéct s kmínem na másle a k němu udělat svěží a odlehčený bramborový salát.
Kdo by chtěl jíst chuťově nudný salát... To se v tomto případě nestane. Sladko - kyselá chuť meruněk ve spojení s výraznou fetou, rukolou a vyladěným domácím dresinkem je sázkou na jistotu.
Nápad na sytý a barevný salát v čistě rostlinné verzi. Těstoviny zasytí, opečené tofu je zase zdrojem bílkovin a výrazné chuti. Vše perfektně doladí domácí bylinková zálivka ve stylu pesta.
Nízká cena, vysoká dostupnost, bohatý zdroj vitamínu C, vlákniny a prospěšných bakterií. To je kysané zelí. Jedním z nejsnadnějších způsobů, jak z něj něco vyrobit je tento jednoduchý, oblíbený a chuťově atraktivní salát.
Červená řepa jednoznačně patří do zdravého jídelníčku. A když s ní chcete mít co nejméně práce, tak zabalit do alobalu, hodit do trouby na 200 a pryč ruce od toho :-) Pak už jen minutková práce jako rozpéct kozí sýr a naházet na talíř nějakou tu zeleň :)
Vynikající salát, který můžete použít jako předkrm nebo i samostatné jídlo. Prověřená kombinace ochucené rukoly, řepy, kozího sýra a ořechů nemůže zklamat!
Když je nálada na něco lehkého, bohatě si vystačíte s červenou řepou a hustým jogurtem, chuť i nutriční hodnoty pak snadno vyladí hrstka vlašských ořechů.
Chuťově výrazný sýr dodá šmrnc každému salátu. Quinoa je zase nutričně hodnotná obilovina, která je do studených salátů jako stvořená. Jak jim to jde dohromady? :)
Quinoa je "chytrou" ingrediencí do zeleninových salátů. Je zdrojem hodnotných aminokyselin a skvěle chutná. S citronovo - medovou zálivkou tvoří povedenou dvojku.
Zelenině rádi v salátech dáváme výraznější chuť. Nejčastěji pomocí zálivek nebo dresingů. Zkuste to jinak, zdravěji...Inspirujte se pestem a využijte jarní bylinky, které jsou bohatým zdrojem prospěšných fytochemických látek.
Různé druhy listů mohou doplnit sendvič, mohou být ale především dobrým a zdravým základem pro syté saláty vhodné k obědu či večeři. Zkuste je doplnit o cizrnu, parmazán a krekry. Vynikající chuť zaručena :)
Variace svěžích listových salátů dohromady s výraznou chutí grilovaného kozího sýra je už tak dost dobrý základ. Přidáte-li na talíř ještě červenou řepu, pomeranč a opražená dýňová semínka, chuťově dokonalý salát je na světě.
V zimě není vhodné období pro příliš velké množství syrové zeleniny, která ochlazuje organismus. Zima je ale velmi vhodné období pro kysané zelí, ze kterého se dají dělat rychlé výborné saláty.
Quinoa je výživná bezlepková pseudoobilovina, která má v kuchyni snadné a široké využití. Můžete ji přidat třeba do zeleninového rizota, vynikající je ale i do studených salátů.
Salát může být pokaždé jiný, když ho pokaždé jinak ochutíte. A jak? No pomocí různých dresingů a zálivek. A jednu skvělou můžete vyrobit díky sezamové pastě tahini, která vyniká specifickou a návykovou chutí.
Jemná chuť mozzarelly nemusí každému přijít zajímavá. Zkuste ji podtrhnout výrazným pestem, k tomu ji dát na talíř spolu s křupavými opečenými bramborami a o nedostatku chutí nemůže být ani řeč.
Polníček se používá stejně jako hlávkový salát, je ale bohatší na živiny. Vyniká množstvím vitaminů C a kyseliny listové. V kombinaci s výbornou zálivkou a opečeným tempehem rozhodně nadchne. Navíc vše za 5 minut hotovo...
Zeleninové saláty jsou oblíbené, občas je to ale to samé dokola. Rajčata, okurka, salát...Zelný salát je příjemnou změnou a může doplnit jakékoliv jídlo.
Jak je známo, k sýru i šunce ovocné chutě jdou. Salát je vhodný jako příloha ke grilování nebo při různých oslavách. Každopádně si ho můžete doma udělat jen tak a zakousnout k němu na sucho opečený, nejlépe celozrnný, toust.