Rychle / jednoduše / zdravě

Davídkovo koření

Nadýchané výživné lívance, které vás zaujmou nejen nutričním složením, ale i šťavnatostí a barvou. Jsou univerzální. Dají se jíst na slano i na sladko, teplé i studené...
Uvařte si na Nový rok plný hrnec této vyzkoušené a syté čočkové polévky. Ovoněná slaninou, zjemněná smetanou a hustá i bez mouky. Patří k oblíbeným novoročním jídlům. Čočka svým tvarem totiž připomíná malé penízky, které jsou symbolem hojnosti a dostatku financí po celý rok.
Když máte po ruce kvalitního lososa, tak ho fakt nechcete zkazit. Čím ho dochutit a jak opéct, aby měl šmrnc a zůstal šťavnatý? Zde je osvědčený postup.
Rychlá polévka z levných a dostupných ingrediencí. Do 20 minut na stole. Vejce jsou spolu s krupicí krátce zapražená. Díky tomu v ní neplavou rozkvrdlané cucky vajec, které někomu nevyhovují. Díky pohankové krupici je polévka bezlepková.
Jak udělat šopský salát skvělé autentické chuti? Je třeba připravit tu nejlepší zálivku. Ta dodá kouskům zeleniny originální chuť. S pravým balkánským sýrem nemá tento salát chybu.
Hustý, smetanový a pořádně dochucený segedínský guláš ve verzi se stehenním kuřecím masem. Plný hrnec výborného sytého segedínu, ke kterému můžete zakousnout chleba, nebo si připravit karlovarské knedlíky.
Jednoduchý, snadný a rychlý postup úpravy mraženého listového špenátu + tip na dochucení. Akorát hustý, krémový. Hodí se jako tradiční příloha nebo jako součást moderních "vege" talířů.
Výborná a jemná pomazánka, která je skvělou kombinací extra výživných "máslových" tresčích jater a vařených vajec. Připravená raz dva, perfektní na žitném pečivu.
Variace zapečených brambor, kdy místo "tradičních" kostiček uzeniny použijeme ochucené tofu jako zdroj bílkovin. Pořádná porce do zlatova orestované cibulky zajistí výraznou chuť, smetana zase vláčnost a lehkou krémovost. Toto jídlo se skvěle hodí i jako oběd s sebou do krabičky.