Ingredience na 2 až 3 porce
- 250 g Červené kysané zelí ( variantou je červené zelí "ve skle")
- 100 g bílého jogurtu
- 1 lžíce kvalitní majonézy ( domácí, klasická, ligt, veganská, bio...možností mnoho)
- sůl, pepř
- 1 lžíce olivového oleje
Postup
- Zelí překrájím, aby neobsahovalo zbytečně dlouhé či velké kousky.
- Důkladně promíchám se všemi ostatními ingrediencemi a nechám odležet v lednici.
TIP
V originálním receptu na hanácký salát se objevuje ještě menší množství cukru, který má vyrovnat chuť zelí. Sladkou chuť lze také "dotáhnout" různými alternativami.
Pro navýšení prospěšných látek lze do salátu také nastrouhat čerstvý křen.
Saláty s kysaného zelí mohou mít mnoho variant. Chuťově jemný a jednoduchý je tento salát z bílého kysaného selí s jablky.
Pro zajištění vitaminů není třeba kupovat exotické potraviny. Obzvlášť v chladných měsících. Ty nejlepší zdroje máme kolikrát "za rohem" a za pár korun.🙂
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.