Rychle / jednoduše / zdravě

Moučníky a dezerty

Blondies jsou konzistencí podobné známým brownies. Těsto je však světlé, bez kakaa a čokolády. Blondies jsou hutnější, vláčné. Skvěle vypadají s temným kontrastem hořké čokolády a černé sezamové pasty Tahini. Tahini dodá dezertu speciální chuť a netradiční šmrnc.
Extra vláčné lívanečky. Základ těsta tvoří zakysané podmáslí, které jim dodá speciální chuť. V každém lívanečku jsou zapečená kolečka banánu. Díky tomu jsou uvnitř hezky mazlavé a nejsou tuhé...Perfektně je dozdobí i dosladí tmavý agávový sirup, který vyniká výraznou chutí.
Základ těchto křehkých koláčků tvoří výživné celozrnné vločky. Můžete si je tedy bez obav dopřát i jako zdravou svačinku. Skvělou chuť jim dodají vlašské ořechy, sladkost zase džem. Vydrží křehké i několik dní. Nedrobí se a vydrží cestu i v krabičce.
Vymazlený a osvědčený recept na velikonoční mazanec. Vláčný, voňavý...Z těsta můžete udělat 1 větší bochánek či 2 malinké, nebo ho jednoduše zaplést. Vypadá pak slavnostně.
Sladké chlebíčky jsou jako stvořené pro to, abychom do nich zakomponovali kvalitní ingredience jako ovoce, ořechy či různé mouky. Můžete z něj snadno udělat výživnou svačinku. A když chlebíček potřete domácím krémem, máte skvělý vláčný dezert.
Křehké těsto, šťavnatá jablečná náplň. To byl jeden z oblíbených moučníků našich babiček. Připravit ho můžete i v bezlepkové verzi a dopřát sobě či někomu blízkému vynikající GLUTEN FREE dezert k čaji či kávě s pořádnou porcí šťavnaté jablečné náplně. Vypadá a chutná "tradičně", proto ho ocení nejen celiaci.
Tento originální dort vždy zaboduje. Jak u dětí, tak dospělých. Perfektně drží strukturu, je vláčný a chutná stejně jako "normální" dort z pšeničné mouky. Je vhodný na slavnostní příležitosti jak pro celiaky, tak pro všechny, kteří preferují "gluten free" dezerty.
Žádné pečení, jen koulení! Nádherně vypadají, jsou vláčné a extra lahodné. Malý šálek espressa jim dodá jedinečnou chuť. Díky bezlepkovým piškotům si je mohou dopřát i celiaci. Příprava kuliček je rychlá, snadná a hodí se skvěle na seznam cukroví "na poslední chvíli".
Jsou ihned k jídlu. Snadné na přípravu, z dostupných ingrediencí. S veškerou noblesou doplní ostatní tradiční druhy cukroví. Každý kousek je originální. Recepturu ocení ti, kteří preferují rostlinné tuky. Šlehačka je zde zastoupena mandlovou smetanou a je to vynikající.