Rychle / jednoduše / zdravě

Těstoviny

Italové milují tento jednoduchý recept. Pasta con pomodorini e ricotta! Skvělá chuť marinovaných sladkých rajčátek s čerstvou ricottou a bylinkami je prověřená :)
Smetanová omáčka z pořádnou porcí cukety uvnitř je snadnou a bleskovou záležitostí. Stačí ji pak promíchat s těstovinami a doplnit o další ingredience dle vašeho stylu.
Když se kořenová zelenina upeče společně s masem, získá atraktivní chuť. Pak už jen stačí obsah pekáčku smíchat s těstovinami a rozhodně se nemusíte bát jalové chuti :)
Cuketu nejčastěji pečeme, grilujeme, vaříme, smažíme....Ona se dá ale jíst i syrová. Můžeme ji nastrouhat do zeleninového salátu, nebo z ní během pár minut vyrobit skvělé pesto na těstoviny.
Když chcete mít teplé vyvážené jídlo do 15 minut na stole, skvěle se hodí třeba tyto špagety, které jsou navíc čistě rostlinné.
Všichni známe bazalkové pesto. Nebo také pesto ze sušených rajčat. Těch dalších variant co ale existuje! Začněme třeba brokolicovým...
Hlíva ústřičná je známá především díky příznivým účinkům na imunitní systém. Navíc skvěle chutná, třeba takto jednoduše s těstovinami.
Opravdu není nutné zacpat si břicho horou těstovin. Když je zkombinujete se zeleninou, prospějete svému tělu a odlehčíte trávení.
Šmakoun - možná ho vídáte v chlaďáku se zdravými potravinami a říkáte si "Co s ním". Tady je jeden jednoduchý návod, jak ho využít.