Zapečené noky s ricottou a křupavou brokolicí

Ricotta je čerstvý syrovátkový sýr, který má mnohostranné využití. Stačí přijít na to, jak ho v kuchyni správně využít a už se ho nezbavíte. Vynikající je za studena, ale i k zapékání. K brokolici se hodí perfektně.
Vynikající a snadné knedlíčky do polévky

Když jsou nudle nuda, vyzkoušejte tyto domácí knedlíčky. Jsou jednoduché na přípravu a jejich chuť pozvedne kdejakou polévku.
Celozrnná tortilla s vejcem jako svačina do školy

Někdy je potřeba, aby svačina pořádně zasytila. V tom případě by měla obsahovat bílkoviny, sacharidy, tuky i vlákninu. Pro tento případ se hodí tortilla, do které můžete schovat to, co by jinak z chleba vypadlo.
Domácí nadýchaná pizza

Když je dobrá pizza, tak potěší malé i velké. A když je domácí a z kvalitních surovin a ještě obohacená o zeleninu, povýšíte ji snadno z “junk food” na zdravou večeři …
Křehké ovesné placičky s čokoládou

Když je chuť na něco pořádně sladkého ale tak, aby to nebyl zas takový “hřích”, jsou tyto placičky lahodným kompromisem.
Mrkvový chlebíček s datlemi a dýňovými semínky

Tolik chuti a vůně v jednom. Celozrnný moučník plný výživných látek i vlákniny. Dopřejete si něco sladkého a zůstaňte naprosto v klidu 🙂
Cuketová omáčka na těstoviny

Smetanová omáčka z pořádnou porcí cukety uvnitř je snadnou a bleskovou záležitostí. Stačí ji pak promíchat s těstovinami a doplnit o další ingredience dle vašeho stylu.
Cizrnové kuličky jako zdravá sladkost

Dát si něco sladkého nemusí znamenat zákusek, koláč nebo čokoládu. Může to znamenat bonbón. Ne ovšem z cukru, ale z cizrny …
Zeleninový salát s vejci a tahini

Salát může být pokaždé jiný, když ho pokaždé jinak ochutíte. A jak? No pomocí různých dresingů a zálivek. A jednu skvělou můžete vyrobit díky sezamové pastě tahini, která vyniká specifickou a návykovou chutí.
Tagliatelle s kuřecím masem a pečenou kořenovou zeleninou

Když se kořenová zelenina upeče společně s masem, získá atraktivní chuť. Pak už jen stačí obsah pekáčku smíchat s těstovinami a rozhodně se nemusíte bát jalové chuti 🙂
Rychlý listový závin se zeleninou

Slaný listový závin nikdy chutí neurazí. Jak ho udělat tak, aby byl sytý, chuťově výrazný a zároveň obsahoval dostatek vlákniny?
Domácí ovesné sušenky přírodně slazené

Zdravé, bohaté na vlákninu, akorát sladké. Domácí sušenky s ovesnými vločkami, voňavé po mandlích a datlích. Oblíbí si malí i velcí 🙂
Medvědí svačina pro děti

Jeden banán se doma najde skoro vždycky. A když je navíc pěkně zralý, vykouzlíte během pár minut jednoduché těsto ideální do jakýchkoliv formiček.
Křehký kynutý koláč s čerstvými meruňkami

K létu kromě zmrzlin a grilování patří i domácí ovocné koláče. Třešňová bublanina, jablečné linecké řezy, závin s mákem a švestkami nebo “babičkovská” klasika – poctivý kynutý meruňkový koláč s drobenkou.
Zdravý jahodový crumble

To je tak, když dáte jahodám a myssli nový rozměr. Vynikající dezert, který chutí nemůže zklamat.
Křehký mrkvový závin s jablky

Moučníky z mrkvového těsta mají tu výhodu, že do nich není třeba díky přirozené sladké chuti mrkve přidávat žádný cukr. Pak už je jen na vás, kolik ho dáte do náplně…
Snídaňové muffiny z ovesné kaše

Nápad, jak si vzít kaši s sebou 🙂
Celozrnné tousty s tvarůžky a restovanou cibulkou

Křupavý toust a uvnitř lehce rozteklé tvarůžky okořeněné pepřem spolu s voňavou orestovanou cibulí. Ještě nějaký menší čerstvý salátek k tomu a nemá to chybu.
Rychlá snídaňová kaše z pohankových vloček

Takto vypadá snídaně plná živin a vlákniny, která hned po ránu nerozkolísá hladinu krevního cukru. Zvládnou ji navíc udělat i jasní nestíhači, protože je její příprava opravdu expresní.
Mozzarella s pestem a křupavými bramborami

Jemná chuť mozzarelly nemusí každému přijít zajímavá. Zkuste ji podtrhnout výrazným pestem, k tomu ji dát na talíř spolu s křupavými opečenými bramborami a o nedostatku chutí nemůže být ani řeč.