Recept

Cuketová omáčka na těstoviny

Smetanová omáčka z pořádnou porcí cukety uvnitř je snadnou a bleskovou záležitostí. Stačí ji pak promíchat s těstovinami a doplnit o další ingredience dle vašeho stylu.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Koupila jsem 3 cukety. V plánu byla cuketa v sýrovém těstíčku s brambory nebo cuketa plněná žampiony a sýrem. Nakonec však bylo málo času, tak jsem se pustila do této osvědčené rychlovky. Do 15 minut je jídlo hotové.🙂

 Ingredience

(cca na 4 porce)

  • 3 střední tvrdší cukety
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • Olivový olej nebo máslo Ghí
  • Zakysaná smetana (1 kelímek, cca 150 až 200 g)
  • Na dochucení – sůl, pepř, sypký zeleninový bio bujón, případně bazalka, oregano
  • Na talíři můžete doladit o opečenou pancettu, nastrouhaný sýr nebo orestované uzené tofu

 Postup

  1. Cukety omyju a nastrouhám na jemném struhadle včetně slupky.
  2. Na olivovém oleji nebo přepuštěném másle orestuji nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidám prolisovaný česnek, krátce promíchám a hned přidám cukety. Míchám, restuji. Bez pokličky.
  3. Ochutím zeleninový bujónem. Použila jsem bio sypký. Doladím solí, pepřem a zelenými bylinkami dle chuti.
  4. Pozvolna restuji do změknutí cukety, stačí 5 až 7 minut.
  5. Na závěr vmíchám zakysanou smetanu.

Toto je základní verze omáčky, která se skvěle hodí třeba k těstovinám vrtulkám. Těstoviny s omáčkou důkladně promíchám, aby byly pěkně obalené. Proto je důležité těstoviny nepřevařit, ale mít je pevnější na skus.

TIPY

  • Jídlo můžete dále různě vylepšit a přidat třeba na kostičky pokrájený tempeh, kousky opečeného tofu, vejce.
  • Těstoviny perfektně zvýrazníte, když je na talíři posypete třeba trochou sýra parmezánového typu
  • Zkuste použít i alternativní těstoviny bez lepku. Třeba kukuřičné nebo rýžové.

> ☝️Máte rádi čerstvé těstoviny? Doporučuji vyzkoušet tyto těstoviny se špenátem a uzeným lososem.🙂

Ať se vám těstoviny povedou! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...