Takto vypadá snídaně plná živin a vlákniny, která hned po ránu nerozkolísá hladinu krevního cukru. Zvládnou ji navíc udělat i jasní nestíhači, protože je její příprava opravdu expresní.
Tak tady je, zase jedna snídaňová inspirace. Když se řeknou “vločky”, mnoho lidí si vybaví ty klasické ovesné. Ono jich je ale tolik druhů. Rýžové, jáhlové, žitné, pohankové … Ty kupuji jako instantní, takže jsou během chvilky úplně měkké a připravené stát se výbornou a zdravou snídaní.
V kaši není žádný cukr, nechávám ji přirozenou a sladím až na talíři medem. Na fotce med není vidět, protože tam není 🙂 Zapomněla jsem. A pak už jsem to musela sníst, takže nebylo co fotit znova 🙂
Budete potřebovat
4 lžíce instantních pohankových vloček
1 lžíci ovesných otrub
2 lžičky sušených pšeničných klíčků
1 hrnek vody (pak dle potřeby)
1 lžíci sušených plodů GOJI
na zjemnění trochu ovesné smetany
na oslazení med
na ozdobu kousek ovoce
Postup
V malém rendlíku zahřejte vodu a vsypte vločky a otruby. Pár minut povařte.
Přidejte pšeničné klíčky a goji. Krátce promíchejte, zjemněte trochou smetany. Kdo má rád, může přidat skořici.
Konzistenci kaše v rendlíku dolaďte vodou, když ji necháte chvíli stát, bude houstnout.
Na talíři ozdobte kousky ovoce a medem.
TIPY
Instantní pohankové vločky koupíte v prodejnách zdravé výživy, ve větších supermarketech nebo drogeriích, kde mají koutek se zdravou stravou.
Pšeničné klíčky jsou takové sušené malé vločky, lze koupit i špaldové a žitné. Obohatí o živiny nejen snídaňové kaše. Já je dávám třeba do polévek.
Když se zmiňuji o medu, mám na mysli opravdový med od včelaře, ne nějakou medovou pochoutku ze supermarketu. To buste si tu kaši mohli rovnou posypat krystalem a ještě ušetříte 😉